Hozzávalók
20 adag
A pisztáciás tészta:
4 db tojás
4 ek kristálycukor
2 ek étolaj
2 ek meleg víz
4 ek finom liszt
1 tk sütőpor
1 késhegynyi szóda
4 ek darált pisztácia
A mákos tésztához:
4 db tojás
4 ek kristálycukor
2 ek étolaj
2 ek meleg víz
4 evokanál finom liszt
1 tk.sutopor
késhegynyi szóda
2 kanál egész mák
a kakaós tészta:
4 tojás
4 ek finom liszt
2 ek étolaj
2 ek meleg víz
4 ek finom liszt
1 tk sütőpor
1 késhegynyi szóda
A krémhez:
500 ml víz
500 ml tej
10 ek babagríz
40 g vanília pudingpor
250 g vaj
200 g porcukor
0,5 dl mentás likőr
4 ek baracklekvár
A csoki öntethez:
100 g barna csoki
150 g fehér csoki
1 ek étolaj
Elkészítés
A tojásokat és a cukrot habosra kevertem.
A pisztáciát ledaráltam.
A lisztet, sütőport, szódát, és a pisztáciát összekevertem. Beleszitáltam a tojásos cukros alaphoz és óvatosan hozzákevertem. A sütőt 180 C-ra melegítettem ki, a tepsit sütőpapírral béleltem és a tésztát beleöntöttem.
Amíg sült az első tészta, elkészítettem a mákos tésztát. Tojást és a cukrot, olajjal és vízzel habosra kevertem. A lisztet, sütőport, szódát, és az egész mákot összekevertem, és beleszitáltam a tésztához és óvatosan hozzákevertem. Beleöntöttem a tepsibe és sütöttem.
Amíg sült a mákos lap, elkészítettem a kakaósat. A tojást, cukrot, étolajat és vizet habosra kevertem. A lisztet, sütőport, szódát és a kakaót összevegyítettem és hozzászitáltam a tojásos, cukros tésztába és lassú mozdulatokkal belekevertem a tésztába.
Mind a három lap sült 10 percig, majd rácson hagytam őket hűlni.
Elkészítettem a krémet. Vizet és a tejet összevegyítettem. Beletettem a babagrízt és a vanília pudingport, és sűrű masszát főztem belőle. Majd hagytam hűlni.
20 adag
A pisztáciás tészta:
4 db tojás
4 ek kristálycukor
2 ek étolaj
2 ek meleg víz
4 ek finom liszt
1 tk sütőpor
1 késhegynyi szóda
4 ek darált pisztácia
A mákos tésztához:
4 db tojás
4 ek kristálycukor
2 ek étolaj
2 ek meleg víz
4 evokanál finom liszt
1 tk.sutopor
késhegynyi szóda
2 kanál egész mák
a kakaós tészta:
4 tojás
4 ek finom liszt
2 ek étolaj
2 ek meleg víz
4 ek finom liszt
1 tk sütőpor
1 késhegynyi szóda
A krémhez:
500 ml víz
500 ml tej
10 ek babagríz
40 g vanília pudingpor
250 g vaj
200 g porcukor
0,5 dl mentás likőr
4 ek baracklekvár
A csoki öntethez:
100 g barna csoki
150 g fehér csoki
1 ek étolaj
Elkészítés
A tojásokat és a cukrot habosra kevertem.
A pisztáciát ledaráltam.
A lisztet, sütőport, szódát, és a pisztáciát összekevertem. Beleszitáltam a tojásos cukros alaphoz és óvatosan hozzákevertem. A sütőt 180 C-ra melegítettem ki, a tepsit sütőpapírral béleltem és a tésztát beleöntöttem.
Amíg sült az első tészta, elkészítettem a mákos tésztát. Tojást és a cukrot, olajjal és vízzel habosra kevertem. A lisztet, sütőport, szódát, és az egész mákot összekevertem, és beleszitáltam a tésztához és óvatosan hozzákevertem. Beleöntöttem a tepsibe és sütöttem.
Amíg sült a mákos lap, elkészítettem a kakaósat. A tojást, cukrot, étolajat és vizet habosra kevertem. A lisztet, sütőport, szódát és a kakaót összevegyítettem és hozzászitáltam a tojásos, cukros tésztába és lassú mozdulatokkal belekevertem a tésztába.
Mind a három lap sült 10 percig, majd rácson hagytam őket hűlni.
Elkészítettem a krémet. Vizet és a tejet összevegyítettem. Beletettem a babagrízt és a vanília pudingport, és sűrű masszát főztem belőle. Majd hagytam hűlni.
A vajat porcukorral habosra kevertem.
És kanalanként hozzátettem a grízes masszát és jól elkevertem. Végül hozzáöntöttem a likőrt is.
A krémet 3 részre osztottam és a hűtőbe helyeztem. A krém harmadik része a díszítésre marad.
Alulra tettem a mákos lapot, lekenten forró lekvárral.
A lekvárra rákentem a krém első felét. Rátettem a kakaós lapot.
A kakaós lapot lekentem forró lekvárral.
Majd rákentem a krém másik felét.
És ráhelyeztem a pisztáciás lapot.
Szokásom szerint lefedtem sütőpapírral vágó deszkával és 3 kg cukorral. Beraktam éjjelre a hűtőbe.
Másnap elkészítettem a csoki öntetet. Majd ha ráöntöttem újból beraktam a hűtőbe. A harmadik része a krémnek hűtőbe volt. Beraktam cukrász zsákba és díszítettem a süti tetejét.
Forró késsel szeleteltem és díszítettem. Jó étvágyat kívánok!
Forrás: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra
És kanalanként hozzátettem a grízes masszát és jól elkevertem. Végül hozzáöntöttem a likőrt is.
A krémet 3 részre osztottam és a hűtőbe helyeztem. A krém harmadik része a díszítésre marad.
Alulra tettem a mákos lapot, lekenten forró lekvárral.
A lekvárra rákentem a krém első felét. Rátettem a kakaós lapot.
A kakaós lapot lekentem forró lekvárral.
Majd rákentem a krém másik felét.
És ráhelyeztem a pisztáciás lapot.
Szokásom szerint lefedtem sütőpapírral vágó deszkával és 3 kg cukorral. Beraktam éjjelre a hűtőbe.
Másnap elkészítettem a csoki öntetet. Majd ha ráöntöttem újból beraktam a hűtőbe. A harmadik része a krémnek hűtőbe volt. Beraktam cukrász zsákba és díszítettem a süti tetejét.
Forró késsel szeleteltem és díszítettem. Jó étvágyat kívánok!