Címkék

Tutti-frutti kocka





A piskótához:

10 tojás
10 evőkanál cukor
1 dl étolaj
10 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
A krémhez:

9 dl víz
3 csomag tutti-frutti ízű pudingpor ( vagy bármilyen színes pudingpor)
5 evőkanál cukor
1 csomag zselatin
5 dl habtejszín

 

 

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukor felét és az olajat, majd alaposan kikeverjük. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habhoz felváltva hozzáadjuk a sárgákat és a lisztben elkevert sütőport, majd összedolgozzuk. A masszát kettévesszük. Az egyik felét beleöntjük egy 28 × 35 cm-es tepsibe és előmelegített, 180°C-os sütőben tűpróbáig sütjük. A maradék masszába belekeverünk 1 evőkanál kakaóport, és azt is kisütjük egy ugyanekkora tepsiben. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.



A krémhez a vízben elkeverjük a pudingporokat a cukorral, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A zselatint elkeverjük 4 evőkanál vízzel, majd addig melegítjük, míg el nem olvad benne. A tejszínhabot keményre felverjük és 3/4 részét a kissé langyos pudinghoz adjuk a zselatinos keverékkel együtt, majd alaposan összeforgatjuk.
Összeállítjuk a sütit: a tepsibe visszatesszük a kakaós piskótát, rákenjük a krém felét, erre a sárga piskótát helyezzük, majd a krém másik felét is rákenjük. A maradék tejszínhabot a tetejére simítjuk, kis krémből rózsákat nyomunk rá.

Vankó Sándorné receptje.



Forrás:  www.webcukraszda.hu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!