50 dkg liszt
15 dkg margarin
5 dkg élesztő
langyos tej
csipet cukor
2 dl tejföl
30 dkg darált tepertő
2 kávéskanál só
pici bors
2 tojássárgája a tésztába
1 tojássárgája a megkenéshez
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk, a liszttel elmorzsolt margarinnal és a 2 tojássárgájával jól összedolgozzuk. Vékonyra kisodorjuk, rákenjük a borsos, enyhén sós darált tepertőt, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával kissé ellapítjuk, felében egymásra hajtva 1/2 óráig pihentetjük.
15 dkg margarin
5 dkg élesztő
langyos tej
csipet cukor
2 dl tejföl
30 dkg darált tepertő
2 kávéskanál só
pici bors
2 tojássárgája a tésztába
1 tojássárgája a megkenéshez
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk, a liszttel elmorzsolt margarinnal és a 2 tojássárgájával jól összedolgozzuk. Vékonyra kisodorjuk, rákenjük a borsos, enyhén sós darált tepertőt, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával kissé ellapítjuk, felében egymásra hajtva 1/2 óráig pihentetjük.
Összesen háromszor nyújtjuk és pihentetjük. Végül 2 cm vastagra kinyújtva, a tetejét késsel rács alakban bevagdossuk, tojással megkenjük, középnagyságú szaggatóval kiszúrjuk, és élénk tűznél 180-200°C-on 15-20 percig sütjük. (A pogácsákat nem szabad lassan sütni, mert kiszáradnak.)
Nyul Józsefné receptje.
Forrás: webcukraszda.hu/pogacsa
Nyul Józsefné receptje.