Tészta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
Krém:
3 dl tej
3 citrom leve és egynek a reszelt héja
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg porcukor
20 dkg margarin
3 tojássárgája
Máz:
20 dkg porcukor
1 citrom leve
3 csepp citromsárga ételszínezék
2 evőkanál olvasztott, hűtött margarin
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habzásig keverjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. Egy 25 × 30 cm-es tepsiben megsütjük (180°C, 20 perc). A krémhez a vaníliás pudingot, a tejet, a 3 citrom levét és egynek reszelt héját, a 3 tojássárgáját, 10 dkg cukrot jól elkeverünk és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük.
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
Krém:
3 dl tej
3 citrom leve és egynek a reszelt héja
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg porcukor
20 dkg margarin
3 tojássárgája
Máz:
20 dkg porcukor
1 citrom leve
3 csepp citromsárga ételszínezék
2 evőkanál olvasztott, hűtött margarin
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habzásig keverjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. Egy 25 × 30 cm-es tepsiben megsütjük (180°C, 20 perc). A krémhez a vaníliás pudingot, a tejet, a 3 citrom levét és egynek reszelt héját, a 3 tojássárgáját, 10 dkg cukrot jól elkeverünk és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük.
A margarint a megmaradt cukorral habosra keverjük, és a citromos krémhez adjuk. A kihűlt tésztát kettévágjuk és megkenjük a krémmel. A tetejére a 20 dkg cukrot a citrom levével és az ételszínezékkel jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, és rákenjük a tészta tetejére.
Hűtőszekrénybe tesszük egy órahosszára.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.
Forrás: www.webcukraszda.hu
Hűtőszekrénybe tesszük egy órahosszára.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.