A sütemény tésztája több, másféle krémes süteménynek is az alapja, sokan húsvétra sütik, mert egyszerű, könnyed és finom. Van aki csokoládéval is bevonja a tetejét, de így porcukorral megszórva is igazi vendégváró.
Tészta:
2 tojás
10 dkg porcukor
5 dkg méz
8 dkg vaj
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
35 dkg liszt
szükség esetén 1-2 evőkanál tej
Krém:
8 dl tej
3 csomag vanília ízű pudingpor
20 dkg cukor
15 dkg lágy vaj
Továbbá:
20 dkg babapiskóta
1, 5 dl presszókávé
1 evőkanál rumaroma
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.Vízgőz felett felmelegítjük a vajat a porcukorral, a mézzel, a tojással, és a kakaóval, hozzákeverjük a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a liszthez és az egészet összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, majd lisztezett deszkán 20 x 30-cm-es lapokká nyújtjuk és vajazott, liszttel behintett tepsi hátán, egyenként 6-8 perc alatt megsütjük, de előtte szurkáljuk meg villával. A krémhez, 2 dl tejben simára a keverjük pudingport, a maradék tejet felforraljuk a cukorral, hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt, hozzákeverjük a puha vajat.
Tészta:
2 tojás
10 dkg porcukor
5 dkg méz
8 dkg vaj
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
35 dkg liszt
szükség esetén 1-2 evőkanál tej
Krém:
8 dl tej
3 csomag vanília ízű pudingpor
20 dkg cukor
15 dkg lágy vaj
Továbbá:
20 dkg babapiskóta
1, 5 dl presszókávé
1 evőkanál rumaroma
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.Vízgőz felett felmelegítjük a vajat a porcukorral, a mézzel, a tojással, és a kakaóval, hozzákeverjük a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a liszthez és az egészet összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, majd lisztezett deszkán 20 x 30-cm-es lapokká nyújtjuk és vajazott, liszttel behintett tepsi hátán, egyenként 6-8 perc alatt megsütjük, de előtte szurkáljuk meg villával. A krémhez, 2 dl tejben simára a keverjük pudingport, a maradék tejet felforraljuk a cukorral, hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt, hozzákeverjük a puha vajat.
Az egyik mézes lapra rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a kávés rumban megforgatott babapiskótát, majd rásimítjuk a maradék krémet, végül ráborítjuk a másik tésztalapot, kissé rányomkodva. Hűtőben egy éjszakán át pihentetjük, hogy összepuhuljanak a lapok, majd a tetejét megszórjuk porcukorral és tetszés szerint felszeleteljük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Forrás: www.webcukraszda.hu
Baloghné Kele Judit receptje.