Címkék

Málnás, tejszínhabos süti





A piskótához:

8 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál finom liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:

1/2 kg mirelit málna
1/2 l hulala (vagy más növényi tejszín)
cukor ízlés szerint
1/2 dl rum vagy aroma
A díszítéshez:

tejszínhab, málna szemek

 

 

Előkészítés: Az összetevőkből piskótát sütünk, 24 x 30 centiméteres tepsiben. A tepsiben hagyva hagyjuk kihűlni.
Elkészítés: A tejszínt géppel habbá verjük. Ha a tejszínhab már majdnem kész, lassan adagolva belekeverjük a kiengedett málnát, cukrot és a rumot vagy aromát.




Előtte pár szem málnát tegyünk félre a díszítéshez. A piskótát három lapba vágjuk, sorban megkenjük a málnás krémmel. A tetejére is kenünk a krémből. Felvágás előtt tegyük a hűtőbe egy órára. Tejszínhabbal és málna szemekkel díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kautz József receptje.



Forrás:  www.webcukraszda.hu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!