A lapok hozzávalói:
50 dkg finomliszt
7 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 evőkanál méz
1 tojás sárgája
4 evőkanál tejföl
1 kiskanál szódabikarbóna
5 dkg egész mák
A krém hozzávalói:
3 csomag vanília ízű pudingpor
1 evőkanál liszt
1 liter tej
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
A máz hozzávalói:
15 dkg csokoládé
5 dkg vaj
5 dkg fehér csokoládé
3 dkg vaj
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk és 4 lapot sütünk, 22 x 34 centiméteres tepsiben. 3 csomag vaníliás pudingból 1 evő kanál liszttel és 1 liter tejjel krémet főzünk, majd kihűtjük. 20 dkg vajat, 25 dkg porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral kikeverünk és a főzött krémmel jól összekeverjük, ezzel megtöltjük a lapokat. A felső lapra is hagyunk egy vékony rétegnek való mennyiséget.
50 dkg finomliszt
7 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 evőkanál méz
1 tojás sárgája
4 evőkanál tejföl
1 kiskanál szódabikarbóna
5 dkg egész mák
A krém hozzávalói:
3 csomag vanília ízű pudingpor
1 evőkanál liszt
1 liter tej
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
A máz hozzávalói:
15 dkg csokoládé
5 dkg vaj
5 dkg fehér csokoládé
3 dkg vaj
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk és 4 lapot sütünk, 22 x 34 centiméteres tepsiben. 3 csomag vaníliás pudingból 1 evő kanál liszttel és 1 liter tejjel krémet főzünk, majd kihűtjük. 20 dkg vajat, 25 dkg porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral kikeverünk és a főzött krémmel jól összekeverjük, ezzel megtöltjük a lapokat. A felső lapra is hagyunk egy vékony rétegnek való mennyiséget.
A kétféle csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a süteményt bevonjuk vele. A krémre a sötét csokoládét visszük fel, majd csíkokban a fehéret. Egy fogpiszkálóval vagy késsel a fehér csokoládét bele húzogatjuk a barna csokoládéba.
Vass Lászlóné receptje.
Forrás: webcukraszda.hu/makos-kremes
Vass Lászlóné receptje.