story
"A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét, és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon."
- mondja Gombóc Artúr.
Azt hiszem, sokan vagyunk a csokival ugyanúgy, mint ő. Ez a gombóc annyiban különbözik a kókuszgolyóktól, hogy nincs a tésztájában se kókusz, se lekvár, se rumaroma. Esetleg kókuszreszelék helyett meg lehet forgatni darált dióban, mandulában, vagy tortadarában. Nagyon finom. A receptet a neten találtam.
hozzávalók / 6 adag
25 dkg háztartási keksz (darálva)
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 dl tej
4 dkg kókuszreszelék
"A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét, és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon."
- mondja Gombóc Artúr.
Azt hiszem, sokan vagyunk a csokival ugyanúgy, mint ő. Ez a gombóc annyiban különbözik a kókuszgolyóktól, hogy nincs a tésztájában se kókusz, se lekvár, se rumaroma. Esetleg kókuszreszelék helyett meg lehet forgatni darált dióban, mandulában, vagy tortadarában. Nagyon finom. A receptet a neten találtam.
hozzávalók / 6 adag
25 dkg háztartási keksz (darálva)
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 dl tej
4 dkg kókuszreszelék
elkészítés
A hozzávalókat a kókuszreszelék kivételével alaposan összegyúrjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.
Nedves kézzel gombócokat formálunk belőle, amiket kókuszreszelékbe forgatunk.
Forrás: www.nosalty.hu/
A hozzávalókat a kókuszreszelék kivételével alaposan összegyúrjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.
Nedves kézzel gombócokat formálunk belőle, amiket kókuszreszelékbe forgatunk.