Tényleg olyan, mint az eredeti, és csak négy hozzávalóból készül!
hozzávalók / 12 adag
200 g kókuszreszelék
200 g sűrített tej
0.5 kávéskanál vanília kivonat
300 g tejcsokoládé
hozzávalók / 12 adag
200 g kókuszreszelék
200 g sűrített tej
0.5 kávéskanál vanília kivonat
300 g tejcsokoládé
elkészítés
A kókuszreszeléket összekeverjük a sűrített tejjel és a vaníliakivonattal. Sütőpapírral bélelt tepsibe elterítjük a kókuszos masszát, amit érdemes krumplinyomóval alaposan átnyomkodni, hogy minél kevesebb levegő maradjon menne és minél tömörebb legyen.
Egy órára fagyasztóba vagy négy órára hűtőbe tesszük, amíg jól meg nem dermed.
A kidermesztett kókuszos masszát 12 egyenlő részre vágjuk, és bounty csokihoz hasonló alakot formázunk belőlük, majd rácsra tesszük.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd leöntjük velük a kókuszos formákat. Elsimítjuk rajta a csokit, hogy egyenletes legyen a máz a tetején és az oldalán is. Ha tényleg olyat szeretnénk, mint az igaz, akkor a tetejét egy fogpiszkálóval formázzuk meg, ahogy a videóban is. Ráccsal együtt egy órára hűtőbe tesszük.
A csokikat egy éles késsel, óvatosan fellazítjuk a rácsról, majd újra olvasztott csokiba mártjuk, de csak az alját, ahol eddig nem volt befedve. Mehetnek vissza a rácsra, és újabb egy órára a hűtőbe, mielőtt nekiesünk.
Forrás: www.nosalty.hu/bounty
A kókuszreszeléket összekeverjük a sűrített tejjel és a vaníliakivonattal. Sütőpapírral bélelt tepsibe elterítjük a kókuszos masszát, amit érdemes krumplinyomóval alaposan átnyomkodni, hogy minél kevesebb levegő maradjon menne és minél tömörebb legyen.
Egy órára fagyasztóba vagy négy órára hűtőbe tesszük, amíg jól meg nem dermed.
A kidermesztett kókuszos masszát 12 egyenlő részre vágjuk, és bounty csokihoz hasonló alakot formázunk belőlük, majd rácsra tesszük.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd leöntjük velük a kókuszos formákat. Elsimítjuk rajta a csokit, hogy egyenletes legyen a máz a tetején és az oldalán is. Ha tényleg olyat szeretnénk, mint az igaz, akkor a tetejét egy fogpiszkálóval formázzuk meg, ahogy a videóban is. Ráccsal együtt egy órára hűtőbe tesszük.
A csokikat egy éles késsel, óvatosan fellazítjuk a rácsról, majd újra olvasztott csokiba mártjuk, de csak az alját, ahol eddig nem volt befedve. Mehetnek vissza a rácsra, és újabb egy órára a hűtőbe, mielőtt nekiesünk.