Hozzávalók:
Mintázás:
1 tojásfehérje
30 g cukor
30 g vaj
35 g liszt
Piskóta:
5 tojás
5 ek liszt
5 ek kakaó
6 g sütőpor
5 ek cukor
Csokoládékrém:
2 dl habtejszín
90 g csoki
50 g teavaj
50 g cukor
1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A krémhez a csokoládét és a vajat vízgőz felett olvasszuk meg, majd öntsük hozzá a tejszín felét.
A maradék tejszínt a cukorral, és a habfixálóval verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a csokikrémhez.
Majd hűtsük le jól.
A mintázáshoz a vajat olvasszuk meg és keverjük a cukorral habosra, majd adjuk hozzá a tojásfehérjét, a kakaót és a lisztet és keverjük csomómentesre.
Habzsákkal (vagy zacskóval) rajzoljuk meg a mintát a sütőpapírra, majd míg elkészítjük a piskótát helyezzük hűtőbe.
A tészta hozzávalóiból készítsünk piskótát, majd kanalazzuk a minta tetejére.
Mintázás:
1 tojásfehérje
30 g cukor
30 g vaj
35 g liszt
Piskóta:
5 tojás
5 ek liszt
5 ek kakaó
6 g sütőpor
5 ek cukor
Csokoládékrém:
2 dl habtejszín
90 g csoki
50 g teavaj
50 g cukor
1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A krémhez a csokoládét és a vajat vízgőz felett olvasszuk meg, majd öntsük hozzá a tejszín felét.
A maradék tejszínt a cukorral, és a habfixálóval verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a csokikrémhez.
Majd hűtsük le jól.
A mintázáshoz a vajat olvasszuk meg és keverjük a cukorral habosra, majd adjuk hozzá a tojásfehérjét, a kakaót és a lisztet és keverjük csomómentesre.
Habzsákkal (vagy zacskóval) rajzoljuk meg a mintát a sütőpapírra, majd míg elkészítjük a piskótát helyezzük hűtőbe.
A tészta hozzávalóiból készítsünk piskótát, majd kanalazzuk a minta tetejére.
Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 10-15 percig. (TŰPRÓBA! De ne süssük túl, mert akkor a minta megpirul)
A még langyos piskótát kenjük meg a krémmel, és tekerjük fel.
Érdemes becsomagolni fóliába, és 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy a csokoládékrém vissza tudjon fagyni.
Nehézség: könnyű
Elkészítés: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 10-15 perc
Forrás: http://www.sutikbirodalma.hu/2015/12/hopihes-piskotatekercs.html
A még langyos piskótát kenjük meg a krémmel, és tekerjük fel.
Érdemes becsomagolni fóliába, és 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy a csokoládékrém vissza tudjon fagyni.
Nehézség: könnyű
Elkészítés: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 10-15 perc
Sütési hőfok: 180°C
Forrás: http://www.sutikbirodalma.hu/2015/12/hopihes-piskotatekercs.html