Címkék

Hópihés piskótatekercs




Hozzávalók:
Mintázás:
1 tojásfehérje
30 g cukor
30 g vaj
35 g liszt
Piskóta:
5 tojás
5 ek liszt
5 ek kakaó
6 g sütőpor
5 ek cukor

Csokoládékrém:
2 dl habtejszín
90 g csoki
50 g teavaj
50 g cukor
1 csomag habfixáló



Elkészítés:
A krémhez a csokoládét és a vajat vízgőz felett olvasszuk meg, majd öntsük hozzá a tejszín felét.
A maradék tejszínt a cukorral, és a habfixálóval verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a csokikrémhez. 
Majd hűtsük le jól.
A mintázáshoz a vajat olvasszuk meg és keverjük a cukorral habosra, majd adjuk hozzá a tojásfehérjét, a kakaót és a lisztet és keverjük csomómentesre.
Habzsákkal (vagy zacskóval) rajzoljuk meg a mintát a sütőpapírra, majd míg elkészítjük a piskótát helyezzük hűtőbe.
A tészta hozzávalóiból készítsünk piskótát, majd kanalazzuk a minta tetejére.

Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 10-15 percig. (TŰPRÓBA! De ne süssük túl, mert akkor a minta megpirul)
A még langyos piskótát kenjük meg a krémmel, és tekerjük fel.
Érdemes becsomagolni fóliába, és 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy a csokoládékrém vissza tudjon fagyni.
Nehézség: könnyű
Elkészítés: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 10-15 perc




Sütési hőfok: 180°C

Forrás:  http://www.sutikbirodalma.hu/2015/12/hopihes-piskotatekercs.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!