Hozzávalók:
Tészta:
7 tojássárgája
200 g cukor
15 ek. víz
2 ek olaj
200 g liszt
1 cs. sütőpor
2 ek. kakaó
Pudingkrém
7 tojásfehérje
7-10 ek. cukor ( ízlés szerint a pudingba)
2 cs. vaníliás pudingpor
5 – 6 dl tej
Tetejére:
4 dl habtejszín ( ne felejtsd el előtte betenni a hűtőbe!)
3 ek cukor
1 cs. habfixáló
Elkészítés:
A tojássárgákat keverjük ki a cukorral, a vízzel, és az olajjal.
Majd kavarjuk hozzá a sütőporos, lisztes, kakaós keveréket.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
A pudingporból és a tejből főzzünk sűrű pudingot.
A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
A forró pudingot forgassuk össze a habbal és kenjük a sütőből kivett tészta tetejére, majd tegyük vissza további 10 percre, 180°C-on.
A tejszínt a cukorral, habfixálóval verjük kemény habbá, és kenjük a kihűlt tészta tetejére.
Tészta:
7 tojássárgája
200 g cukor
15 ek. víz
2 ek olaj
200 g liszt
1 cs. sütőpor
2 ek. kakaó
Pudingkrém
7 tojásfehérje
7-10 ek. cukor ( ízlés szerint a pudingba)
2 cs. vaníliás pudingpor
5 – 6 dl tej
Tetejére:
4 dl habtejszín ( ne felejtsd el előtte betenni a hűtőbe!)
3 ek cukor
1 cs. habfixáló
Elkészítés:
A tojássárgákat keverjük ki a cukorral, a vízzel, és az olajjal.
Majd kavarjuk hozzá a sütőporos, lisztes, kakaós keveréket.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
A pudingporból és a tejből főzzünk sűrű pudingot.
A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
A forró pudingot forgassuk össze a habbal és kenjük a sütőből kivett tészta tetejére, majd tegyük vissza további 10 percre, 180°C-on.
A tejszínt a cukorral, habfixálóval verjük kemény habbá, és kenjük a kihűlt tészta tetejére.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 20+10 perc
Sütési hőfok: 180 °C
Jó étvágyat hozzá!:))
Forrás: http://www.sutikbirodalma.hu/2011/09/amerikai-kremes.html