Hozzávalók:
Barna tészta:
500 g liszt
200 g cukor
100 g vaj
1,5 kiskanál sütőpor
2 ek kakaó
7 ek tejföl
2 tojás
Fehér tészta:
150 g liszt
80 g cukor
40 g vaj
0,5 kiskanál sütőpor
2 ek tejföl
Töltelék:
750 g túró
250 g cukor
3 tojás
3 ek tejföl
1 cs. vaníliás cukor
2 ek búzadara
baracklekvár
130-150 g darált dió
120 g csokoládé
Elkészítés:
Először a barna lapot készítsük el: a sütőporos lisztben morzsoljuk el a vajat, és adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjuk össze. Majd tegyük be a hűtőbe.
A fehér lapnál is járjunk el ugyanígy.
A túrót botmixerrel törjük pépesre a cukorral, a tejföllel, a van.cukorral, és a tojássárgájával.
Majd keverjük hozzá a búzadarát.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk hozzá a túrókrémhez.
A fehér lapot nyújtsuk ki, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd szurkáljuk meg a tetejét villával.
Kenjük meg a tetejét lekvárral, majd szórjuk meg darált dióval.
Barna tészta:
500 g liszt
200 g cukor
100 g vaj
1,5 kiskanál sütőpor
2 ek kakaó
7 ek tejföl
2 tojás
Fehér tészta:
150 g liszt
80 g cukor
40 g vaj
0,5 kiskanál sütőpor
2 ek tejföl
Töltelék:
750 g túró
250 g cukor
3 tojás
3 ek tejföl
1 cs. vaníliás cukor
2 ek búzadara
baracklekvár
130-150 g darált dió
120 g csokoládé
Elkészítés:
Először a barna lapot készítsük el: a sütőporos lisztben morzsoljuk el a vajat, és adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjuk össze. Majd tegyük be a hűtőbe.
A fehér lapnál is járjunk el ugyanígy.
A túrót botmixerrel törjük pépesre a cukorral, a tejföllel, a van.cukorral, és a tojássárgájával.
Majd keverjük hozzá a búzadarát.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk hozzá a túrókrémhez.
A fehér lapot nyújtsuk ki, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd szurkáljuk meg a tetejét villával.
Kenjük meg a tetejét lekvárral, majd szórjuk meg darált dióval.
A barna tészta felét nyújtsuk ki, és helyezzük rá az első lap tetejére, és ezt is szurkáljuk meg.
Kenjük meg ezt a lapot is lekvárral, és szórjuk meg dióval.
Öntsük rá a túrókrémet, és egyenletesen oszlassuk el a barna tészta tetején.
A másik barna tésztát is nyújtsuk ki, és óvatosan helyezzük a túrókrém tetejére, majd szurkáljuk meg.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük kb 50-60 percig.
Ha kihűlt, a tetejét kenjük meg olvasztott csokival.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra
Sütési idő: 50-60 perc
Sütési hőfok: 180°C
Forrás: http://www.sutikbirodalma.hu/2014/10/turos-zserbo.html
Kenjük meg ezt a lapot is lekvárral, és szórjuk meg dióval.
Öntsük rá a túrókrémet, és egyenletesen oszlassuk el a barna tészta tetején.
A másik barna tésztát is nyújtsuk ki, és óvatosan helyezzük a túrókrém tetejére, majd szurkáljuk meg.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük kb 50-60 percig.
Ha kihűlt, a tetejét kenjük meg olvasztott csokival.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra
Sütési idő: 50-60 perc
Sütési hőfok: 180°C
Forrás: http://www.sutikbirodalma.hu/2014/10/turos-zserbo.html