Tészta hozzávalói:
2 tojásos kakaós piskóta
2 tojásos sima piskóta
Túrós krém:
20 dkg túró
5 dkg cukor vagy ízlés szerint
1,5 dl hulala tejszín
1 cs. van. cukor
Joghúrt krém:
3 dl gyümölcs joghúrt
3 evőkanál cukor
1,5 evőkanál étkezési zselatin
1,5 dl hulala tejszín
Továbbá: gyümölcs,gyümölcskocsonya
Elkészítés:
A szokott módon sütök egy 2 tojásos kakaós piskótát és egy 2 tojásos sima piskótát. Amíg a piskóták hűlnek elkészítem a krémeket. A túrót a cukorra, van. cukorral kikeverem, majd a tejszínt kemény habbá verem és a túróval összekeverem. Az elkészült krémet a kakaós piskótára simítom. Erre jön a sima piskóta. Kis időre hűtőbe teszem, közben elkészítem a joghurtos krémet. A joghurtot a cukorral meglangyosítom, belerakom a zselatint és addig melegítem, amíg a zselatin feloldódik.
2 tojásos kakaós piskóta
2 tojásos sima piskóta
Túrós krém:
20 dkg túró
5 dkg cukor vagy ízlés szerint
1,5 dl hulala tejszín
1 cs. van. cukor
Joghúrt krém:
3 dl gyümölcs joghúrt
3 evőkanál cukor
1,5 evőkanál étkezési zselatin
1,5 dl hulala tejszín
Továbbá: gyümölcs,gyümölcskocsonya
Elkészítés:
A szokott módon sütök egy 2 tojásos kakaós piskótát és egy 2 tojásos sima piskótát. Amíg a piskóták hűlnek elkészítem a krémeket. A túrót a cukorra, van. cukorral kikeverem, majd a tejszínt kemény habbá verem és a túróval összekeverem. Az elkészült krémet a kakaós piskótára simítom. Erre jön a sima piskóta. Kis időre hűtőbe teszem, közben elkészítem a joghurtos krémet. A joghurtot a cukorral meglangyosítom, belerakom a zselatint és addig melegítem, amíg a zselatin feloldódik.
Amíg hűl, kemény habbá verem a tejszínt. Ha már kicsit langyos, beleforgatom a tejszínhabot. Ezt a krémet a sima piskótára kenem. Gyümölccsel megrakom a tetejét és leöntöm gyümölcskocsonyával. Jó étvágyat hozzá!
Forrás: www.facebook.com