Hozzávalók:
4 tojásos kakaós piskóta
A krémhez:
3 db tojássárgája
1 púpozott evőkanál liszt
2.5 dl tej
4 evőkanál cukor
10 dkg margarin
2 dl habtejszín
A mázhoz:
10-15 dkg ét csoki
1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A szokott módon sütök egy 4 tojásos kakaós piskótát. A krémhez: kikeverem a tojások sárgáját a cukorral, majd folyamatosan adom hozzá a lisztet és a tejet, majd lassú tűzön sűrűre főzöm. Ha kihűlt, belekeverem a puha margarint is. A tejszínt kemény habbá verem és a vajas krémmel összedolgozom.
4 tojásos kakaós piskóta
A krémhez:
3 db tojássárgája
1 púpozott evőkanál liszt
2.5 dl tej
4 evőkanál cukor
10 dkg margarin
2 dl habtejszín
A mázhoz:
10-15 dkg ét csoki
1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A szokott módon sütök egy 4 tojásos kakaós piskótát. A krémhez: kikeverem a tojások sárgáját a cukorral, majd folyamatosan adom hozzá a lisztet és a tejet, majd lassú tűzön sűrűre főzöm. Ha kihűlt, belekeverem a puha margarint is. A tejszínt kemény habbá verem és a vajas krémmel összedolgozom.
Az így kapott krémet a tésztára kenem. A mázhoz a hozzávalókat összemelegítem,kicsit hűlni hagyom és a krémre simítom. Majd rögtön egy villával hullámosan a krémbe keverem. Ettől lesz szép tarka. Úgy mutat leginkább, ha a felülete egyenetlen.
Forrás: www.facebook.com