Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
16dkg margarin
1 tojás sárgája
pici só
1-2 evőkanál víz
1 csomag vajas leveles tészta is jó,ha nem szeretnétek házilag elkészíteni.
8 db tojásfehérje
5,5 dl víz + 16 dkg cukor
5-10 dkg cukor
1,5 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
2 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom,majd 2 cipót formázok belőle és 1-2 órára hűtőbe teszem. Ezután a tésztát 2 db 32 x 20 cm-es téglalapra sodrom / Tepsi mérete/Villával kicsit megszurkálom és zsírozott,lisztezett tepsi hátán előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép aranyszínűre sütöm. A vízből és a cukorból gyöngyözésig szirupot főzök,majd kihűtöm. A pudingot a vaníliás cukorral és a tejjel kikeverem és a kihűlt sziruphoz adom,majd lassú tűzön sűrűre főzöm. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verem és kanalanként a pudinghoz keverem / Még a tűzön/ Az alsó tésztalapot visszateszem a tepsibe,amelyiken a lapot sütöttem és ráhalmozom a kész krémet,majd szépen elsimítom.
Tészta:
20 dkg liszt
16dkg margarin
1 tojás sárgája
pici só
1-2 evőkanál víz
1 csomag vajas leveles tészta is jó,ha nem szeretnétek házilag elkészíteni.
8 db tojásfehérje
5,5 dl víz + 16 dkg cukor
5-10 dkg cukor
1,5 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
2 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom,majd 2 cipót formázok belőle és 1-2 órára hűtőbe teszem. Ezután a tésztát 2 db 32 x 20 cm-es téglalapra sodrom / Tepsi mérete/Villával kicsit megszurkálom és zsírozott,lisztezett tepsi hátán előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép aranyszínűre sütöm. A vízből és a cukorból gyöngyözésig szirupot főzök,majd kihűtöm. A pudingot a vaníliás cukorral és a tejjel kikeverem és a kihűlt sziruphoz adom,majd lassú tűzön sűrűre főzöm. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verem és kanalanként a pudinghoz keverem / Még a tűzön/ Az alsó tésztalapot visszateszem a tepsibe,amelyiken a lapot sütöttem és ráhalmozom a kész krémet,majd szépen elsimítom.
A teteje lapot egy fűrészes késsel egyenlő nagyságú négyzetekre vágom és egyenként ráhelyezem a krémre, óvatosan, kissé rá is nyomom. Hűtőbe teszem. Tálaláskor a felső elvágott négyszögtetők mentén felvágom a szeleteket. Vaníliás porcukorral nagyon vékonyan megszórom és fogyaszthatjuk is. Fogyasszátok egészséggel!
Forrás: www.facebook.com