Hozzávalók:
16 x24 cm-es tepsihez
12 dkg kristálycukor
2 tojás
1 dl tejföl
25 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
2 dl tej
8-10 db érett sárgabarack
+ a tetejére sütés után porcukor
Elkészítés:
A kristálycukrot és a tojásokat egy tálban habosra keverjük, (fehéredésig) majd hozzáadjuk a tejfölt, és a tejet is. A lisztet, sütőport és vaníliás cukrot összekeverjük és összedolgozzuk a tojásos masszával.
Kivajazott/lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, majd rászórjuk a sárgabarackot, melyet előzőleg megmostunk, kimagoztunk és 4 felé vágtunk.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük. (A sütési idő sütőtől függően eltérhet - végezzünk tűpróbát!)
16 x24 cm-es tepsihez
12 dkg kristálycukor
2 tojás
1 dl tejföl
25 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
2 dl tej
8-10 db érett sárgabarack
+ a tetejére sütés után porcukor
Elkészítés:
A kristálycukrot és a tojásokat egy tálban habosra keverjük, (fehéredésig) majd hozzáadjuk a tejfölt, és a tejet is. A lisztet, sütőport és vaníliás cukrot összekeverjük és összedolgozzuk a tojásos masszával.
Kivajazott/lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, majd rászórjuk a sárgabarackot, melyet előzőleg megmostunk, kimagoztunk és 4 felé vágtunk.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük. (A sütési idő sütőtől függően eltérhet - végezzünk tűpróbát!)
Amikor megsült, hagyjuk picit langyosra hűlni, majd szórjuk meg a tetejét porcukorral és szeletelve tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás: www.facebook.com