Címkék

Karácsonyi bejgli karalács





Hozzávalók:
A tésztához:
70 dkg liszt
3 kanál cukor
1 narancs reszelt héja
3 kanál zsír
2 tojás 
csipet só
kb. 2 dl tej
5 dkg élesztő

A töltelékhez:
20 dkg mák
20 dkg dió
8 kanál porcukor
olaj
1 kis üveg narancs lekvár


Elkészítés:
Kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzá adjuk a cukrot, a narancs reszelt héját, a sót, a zsírt, és a tojást.Beleöntjük a felfutott élesztőt, és annyi langyos tejjel eldolgozzunk, hogy jó lágy tésztát kapjunk.
Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, és 4 felé elosztjuk.
Egy nagy tepsit kiolajozunk és belisztezünk.
Az első lapot tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd beolajozzuk.
Megszórjuk mákkal és 4 kanál porcukorral.
Jön a következő lap. Kinyújtjuk a tésztát és rárakjuk a mákos lapra. Beolajozzuk, rászórjuk a diót és 4 kanál porcukrot.

Megint kinyújtjuk egy tésztát, rárakjuk a diós lapra és megkenjük a narancs lekvárral. Befedjük a maradék tészta lappal.



Az így kapott tésztából, fenyőfa alakot vágunk ki. A közepét bekenjük tojássárgájával.
A széleit bevágjuk és megcsavarjuk ezek lesznek a fa ágai. A levágott tésztából vágjuk ki a csillagot és a fenyőfa
talpát.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.



Forrás:  gyorgyisegek.blogspot.hu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!