Címkék

Diós-mákos aranygaluska rózsák recept





hozzávalók / 4 adag
30 dkg liszt
1 tojás
5 dkg élesztő
1 ek lágy vaj
kb 2 dl tej
nagy muffin papírok
2 ek cukor

Továbbá a mázhoz:
cukrozott dió
cukrozott mák
olaj

A sodóhoz:
3 dl tej
1 cs vaníliás cukor
2 tojássárgája
2 ek liszt
2 ek cukor


elkészítés
1 dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük az élesztővel és 1 kk cukorral. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A liszttel elkeverjük a tojást, a vajat, a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a langyos tejet, és lágy tésztát gyúrunk belőle.
Meleg helyen duplájára kelesztjük. 
Majd lisztezett deszkán vastagra kinyújtjuk, nagyobb gömböket formálunk a fele masszából, megmártjuk az olajban, utána fele-fele arányban dióban és mákban megforgatjuk a tésztát.
Kivajazott muffin formákba rakjuk.

A másik fele tésztából pici gömböket formázunk, előbb olajba, majd dióban és mákban meghempergetjük.



A kis gömböket rózsa formában próbáljuk -az előzőleg muffin papírba rakott- tésztára tenni.
A közepében próbáljunk az ujjunkkal egy lyukat nyomni, később ide jön a krém.
Előmelegített sütőben kisütjük.
A sodóhoz a tejet felforraljuk.
Kevés tejben elkeverjük a lisztet, cukrot, tojássárgáját, vaníliás cukrot csomómentesre, és a felforrt tejhez adjuk, lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle.
A kihűlt rózsákat megtöltjük a langyos krémmel.



Forrás:  gyorgyisegek.blogspot.hu 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!