Hozzávalók:
35 dkg liszt
2 db tojás
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál porcukor
kevés só
1 evőkanál rum
A sütéshez:
olaj
A tálaláshoz:
porcukor
lekvár
Elkészítés:
A tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a sót, a rumot és az átszitált lisztet. Összedolgozzuk, hogy szép sima tésztát kapjunk, majd fél órát pihentetjük.
Újra átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Derelyemetszővel tetszőleges négyszögeket vágunk belőle, és a közepét behasítjuk.
Bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
Jól lecsöpögtetjük, papírszalvétára szedjük, és porcukorral megszórva, ízlés szerinti lekvárral kínáljuk.
35 dkg liszt
2 db tojás
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál porcukor
kevés só
1 evőkanál rum
A sütéshez:
olaj
A tálaláshoz:
porcukor
lekvár
Elkészítés:
A tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a sót, a rumot és az átszitált lisztet. Összedolgozzuk, hogy szép sima tésztát kapjunk, majd fél órát pihentetjük.
Újra átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Derelyemetszővel tetszőleges négyszögeket vágunk belőle, és a közepét behasítjuk.
Bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
Jól lecsöpögtetjük, papírszalvétára szedjük, és porcukorral megszórva, ízlés szerinti lekvárral kínáljuk.