Hozzávalók a piskótához: ( 18 cm-es )
2 db tojás
2 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
1 kanál víz
½ csomag sütőpor
Krém:
25 dkg mascarpone
15 dkg fehér csokoládé
4 dl tej
2-3 evőkanál cukor
50 ml víz
1 evőkanál zselatin ( 10 gr)
Tetejére:
15 dkg magozott cseresznye ( meggy)
1 teáskanál citromlé
2 kanál cukor
50 ml víz
1 teáskanál zselatin
Díszíteni:
kis kókuszreszelék
pár szem cseresznye
A piskótához a tojások fehérjét pici sóval keményre verjük, folyamatosan adjuk hozzá a cukrot. Hozzá adjuk a tojások sárgáját, vizet, tovább verjük, míg habos lesz. Végül fakanállal óvatosan hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt formában 180 C fokon megsütjük. ( Kb. 30-35 perc)
A krémhez 2 dcl tejjel kikeverjük a mascarponét, a másik fele tejet felforrósítjuk, beletördeljük a csokoládét, simára keverjük, hozzáadjuk a sajtos részhez, a vízben megduzzasztott, és folyósra melegített zselatinnal együtt. Várjuk meg, míg kicsit megszilárdul a krém, akkor öntsük a tortaformába vissza helyezett piskótára.
2 db tojás
2 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
1 kanál víz
½ csomag sütőpor
Krém:
25 dkg mascarpone
15 dkg fehér csokoládé
4 dl tej
2-3 evőkanál cukor
50 ml víz
1 evőkanál zselatin ( 10 gr)
Tetejére:
15 dkg magozott cseresznye ( meggy)
1 teáskanál citromlé
2 kanál cukor
50 ml víz
1 teáskanál zselatin
Díszíteni:
kis kókuszreszelék
pár szem cseresznye
A piskótához a tojások fehérjét pici sóval keményre verjük, folyamatosan adjuk hozzá a cukrot. Hozzá adjuk a tojások sárgáját, vizet, tovább verjük, míg habos lesz. Végül fakanállal óvatosan hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt formában 180 C fokon megsütjük. ( Kb. 30-35 perc)
A krémhez 2 dcl tejjel kikeverjük a mascarponét, a másik fele tejet felforrósítjuk, beletördeljük a csokoládét, simára keverjük, hozzáadjuk a sajtos részhez, a vízben megduzzasztott, és folyósra melegített zselatinnal együtt. Várjuk meg, míg kicsit megszilárdul a krém, akkor öntsük a tortaformába vissza helyezett piskótára.
A tetejére :
tegyük a gyümölcsöt egy lábasba a cukorral, citromlével, és forraljuk össze. Botmixerrel pürésítsük, majd adjuk hozzá a vízben megduzzasztott , melegített zselatint. A langyosra hűlt szószt kiskanállal csurgassuk a torta tetejére, majd a nyelével „ márványosra” keverjük. A szélét kókusz reszelékkel megszórjuk, gyümölccsel díszítjük. Hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük
Forrás: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra
tegyük a gyümölcsöt egy lábasba a cukorral, citromlével, és forraljuk össze. Botmixerrel pürésítsük, majd adjuk hozzá a vízben megduzzasztott , melegített zselatint. A langyosra hűlt szószt kiskanállal csurgassuk a torta tetejére, majd a nyelével „ márványosra” keverjük. A szélét kókusz reszelékkel megszórjuk, gyümölccsel díszítjük. Hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük