Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
4 evőkanál cukor
tojásnyi zsír
1 tojás
1 csomag szalalkáli
1 császárkörte vagy vérnarancs aroma
kb. 1 dl tej
Krém:
20 dkg margarin vagy vaj
20 dkg cukor
6 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor.
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk, és 3 lapban tepsiháton kisütjük. (Én 23x38 cm-es tepsiket használok).
A krém készítése:
a tejbe beleöntjük a kristálycukrot, ráöntjük a pudingporokat, majd kézi habverővel elkeverjük, begyújtani alatta a gázt, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűlés után habosra verjük a margarinnal, vagy vajjal, lehet ízesíteni egy kis rumaromával is, majd megtöltjük vele a lapokat. Akkor a legfinomabb, ha 1-2 napot áll, és jól átgyengülnek a lapok. Tálaláskor porcukrozzuk a tetejét. –
40 dkg liszt
4 evőkanál cukor
tojásnyi zsír
1 tojás
1 csomag szalalkáli
1 császárkörte vagy vérnarancs aroma
kb. 1 dl tej
Krém:
20 dkg margarin vagy vaj
20 dkg cukor
6 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor.
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk, és 3 lapban tepsiháton kisütjük. (Én 23x38 cm-es tepsiket használok).
A krém készítése:
a tejbe beleöntjük a kristálycukrot, ráöntjük a pudingporokat, majd kézi habverővel elkeverjük, begyújtani alatta a gázt, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűlés után habosra verjük a margarinnal, vagy vajjal, lehet ízesíteni egy kis rumaromával is, majd megtöltjük vele a lapokat. Akkor a legfinomabb, ha 1-2 napot áll, és jól átgyengülnek a lapok. Tálaláskor porcukrozzuk a tetejét. –