Hozzávalók 14-16 szelethez:
4 tojás
10 dkg (2 kisebb) sárgarépa, reszelve
8 dkg cukor
8 dkg liszt
4 dkg darált dió
harmad csomag sütőpor
A krémhez:
2 dkg étkezési keményítő
1 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
10 dkg cukor
2,5 dl tej
2 dl hideg habtejszín
1 csomag habfixáló
5-6 darab sárgabarack
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a reszelt répával és a cukor felével elkeverjük. A lisztet a dióval és a sütőporral vegyítjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a répás részt, végül a lisztes keveréket is.
Egy 25x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát egyenletesen elkenjük benne, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a keményítőt a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a cukorral és kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd a péppel besűrítjük. Lapos tálcára terítjük, hogy hamarabb meghűljön. A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a kihűlt krémbe forgatjuk.
A tésztáról lehúzzuk a papírt, a krémet egyenletesen elkenjük rajta. A megmosott, aprított barackot a krémre szórjuk, majd szorosan feltekerjük a tésztát. 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni, utána szeletelhető.
4 tojás
10 dkg (2 kisebb) sárgarépa, reszelve
8 dkg cukor
8 dkg liszt
4 dkg darált dió
harmad csomag sütőpor
A krémhez:
2 dkg étkezési keményítő
1 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
10 dkg cukor
2,5 dl tej
2 dl hideg habtejszín
1 csomag habfixáló
5-6 darab sárgabarack
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a reszelt répával és a cukor felével elkeverjük. A lisztet a dióval és a sütőporral vegyítjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a répás részt, végül a lisztes keveréket is.
Egy 25x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát egyenletesen elkenjük benne, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a keményítőt a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a cukorral és kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd a péppel besűrítjük. Lapos tálcára terítjük, hogy hamarabb meghűljön. A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a kihűlt krémbe forgatjuk.
A tésztáról lehúzzuk a papírt, a krémet egyenletesen elkenjük rajta. A megmosott, aprított barackot a krémre szórjuk, majd szorosan feltekerjük a tésztát. 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni, utána szeletelhető.