Még a legprecízebb tervezés mellett is megesik, hogy marad egy kis húsvéti sonka, kalács vagy tojás az ünnepek végére. A kalács már kicsit száraz, a sonkából pedig annyit ettünk a napokban, hogy jó lenne egy kis változatosság az utolsó néhány szelethez – ismerős helyzet, tavaly is így volt, idén is így van, és valószínűleg jövőre is így lesz. Ez persze nem jelenti azt, hogy ki kell dobni a maradékokat: csak körül kell nézni a hűtőben és a kamrában, és egész könnyen újrahasznosíthatjuk őket.
Vitaminos tojássaláta
Hozzávalók:
3 db hónapos retek
2 szál újhagyma
2 paradicsom
egy vastagabb szelet sonka
3-4 főtt tojás
egy csomag salátamix
fél citrom leve
3 ek olívaolaj
1 kk mustár
1 csemege uborka
1 kiskanálnyi kapribogyó
1 csokor petrezselyem
só, bors
Vitaminos tojássaláta
Hozzávalók:
3 db hónapos retek
2 szál újhagyma
2 paradicsom
egy vastagabb szelet sonka
3-4 főtt tojás
egy csomag salátamix
fél citrom leve
3 ek olívaolaj
1 kk mustár
1 csemege uborka
1 kiskanálnyi kapribogyó
1 csokor petrezselyem
só, bors
A zöldségeket tisztítás után a következőképpen vágd fel: a retket vékony karikára reszeld le, az újhagymát vágd fel kisebb karikákra, a paradicsomot és a főtt tojást cikkekre, a sonkát csíkokra és egy öblös tálban keverd össze a salátamixszel. Az öntethez aprítsd fel az uborkát és a kapribogyót, keverd össze egy kiskanál mustárral, csepegtesd rá a citrom levét, és locsold rá az olívaolajat. Ízesítheted egy kiskanál porcukorral, majd öntsd a salátára. Keverd össze, és néhány órára tedd a hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.
Forrás: www.nlcafe.hu/gasztro