Címkék

Ne dobd ki a sonkát, hasznosítsd újra!





Még a legprecízebb tervezés mellett is megesik, hogy marad egy kis húsvéti sonka, kalács vagy tojás az ünnepek végére. A kalács már kicsit száraz, a sonkából pedig annyit ettünk a napokban, hogy jó lenne egy kis változatosság az utolsó néhány szelethez – ismerős helyzet, tavaly is így volt, idén is így van, és valószínűleg jövőre is így lesz. Ez persze nem jelenti azt, hogy ki kell dobni a maradékokat: csak körül kell nézni a hűtőben és a kamrában, és egész könnyen újrahasznosíthatjuk őket. 
 

 

Vitaminos tojássaláta

Hozzávalók:

3 db hónapos retek
2 szál újhagyma
2 paradicsom
egy vastagabb szelet sonka
3-4 főtt tojás
egy csomag salátamix
fél citrom leve
 3 ek olívaolaj
1 kk mustár
1 csemege uborka
1 kiskanálnyi kapribogyó
1 csokor petrezselyem
só, bors




A zöldségeket tisztítás után a következőképpen vágd fel: a retket vékony karikára reszeld le, az újhagymát vágd fel kisebb karikákra, a paradicsomot és a főtt tojást cikkekre, a sonkát csíkokra és egy öblös tálban keverd össze a salátamixszel. Az öntethez aprítsd fel az uborkát és a kapribogyót, keverd össze egy kiskanál mustárral, csepegtesd rá a citrom levét, és locsold rá az olívaolajat. Ízesítheted egy kiskanál porcukorral, majd öntsd a salátára. Keverd össze, és néhány órára tedd a hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.


Forrás:  www.nlcafe.hu/gasztro
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!