Krémes
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt
15 dkg hideg margarin
1 tojás
1 evők. ecet
kb. 1 dl tejföl
csipet só
Krém:
4 cs. vaníliás pudingpor
1 liter tej
30 dkg cukor
9 tojásfehérje
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejföllel, amennyi szükséges. Két részre osztjuk, kinyújtjuk, és közepes méretű tepsi hátán két lapot sütünk belőle.
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt
15 dkg hideg margarin
1 tojás
1 evők. ecet
kb. 1 dl tejföl
csipet só
Krém:
4 cs. vaníliás pudingpor
1 liter tej
30 dkg cukor
9 tojásfehérje
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejföllel, amennyi szükséges. Két részre osztjuk, kinyújtjuk, és közepes méretű tepsi hátán két lapot sütünk belőle.
A krémhez a pudingokat 10 dkg cukorral és 2 dl tejjel elkeverjük, majd a többi forró tejhez öntjük és felfőzzük. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a megmaradt cukorral, és a forró pudingos krémbe keverjük. Azon melegében az egyik tésztalapra kenjük. A másik tésztalapot akkora kockákra vágjuk, amekkora szeleteket szeretnénk, majd a krém tetejére helyezzük. Miután kihűlt szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.