Hozzávalók:
500 g háztartási keksz
2 dl tej
3 ek holland kakaópor
1 cs. van.cukor
200 g cukor
250 g vaj
15 ml rumaroma
180 g csoki
vaj
Elkészítés:
A kekszet daráljuk durvára, majd keverjük hozzá a kakaóport és a van. cukrot.
A tejet, vajat és a cukrot melegítsük addig, amíg összeolvad.
A tejes öntetet öntsük a kekszes alaphoz, adjuk hozzá a rumaromát és kavarjuk jól össze.
Alufóliával bélelt tepsibe nyomkodjuk bele,majd hagyjuk kihűlni.
Egy éjszakára tegyük be a hűtőbe.
Másnap reggel a csokit és a vajat olvasszuk össze vízgőz felett, és kenjük meg a kekszalap tetejét.
Ha megkötött a csoki vizes késsel könnyedén felszeletelhetjük.
500 g háztartási keksz
2 dl tej
3 ek holland kakaópor
1 cs. van.cukor
200 g cukor
250 g vaj
15 ml rumaroma
180 g csoki
vaj
Elkészítés:
A kekszet daráljuk durvára, majd keverjük hozzá a kakaóport és a van. cukrot.
A tejet, vajat és a cukrot melegítsük addig, amíg összeolvad.
A tejes öntetet öntsük a kekszes alaphoz, adjuk hozzá a rumaromát és kavarjuk jól össze.
Alufóliával bélelt tepsibe nyomkodjuk bele,majd hagyjuk kihűlni.
Egy éjszakára tegyük be a hűtőbe.
Másnap reggel a csokit és a vajat olvasszuk össze vízgőz felett, és kenjük meg a kekszalap tetejét.
Ha megkötött a csoki vizes késsel könnyedén felszeletelhetjük.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 30 perc+hűtés (egy éjszaka)
Jó étvágyat hozzá!:)
Forrás: http://www.sutikbirodalma.hu/2013/07/sportszelet.html
Elkészítési idő: 30 perc+hűtés (egy éjszaka)
Jó étvágyat hozzá!:)
Forrás: http://www.sutikbirodalma.hu/2013/07/sportszelet.html