Hozzávalók (25 cm-es tortaforma):
Brownie:
100 g tej/étcsoki
110 g vaj
220 g cukor
80 g liszt
30 g kakaó(keserű!)
2 db tojás
Krém:
640 g natúr joghurt
80 g fehér csokoládé
230 g cukor
28 g vaníliás cukor
5 dl habtejszín
1 cs. habfixáló
200 g málna
8 db lapzselatin
Málnazselé:
120 g málna
6 ek cukor
5 g zselatin
2 ek víz
Csokikrém:
100 g tejcsokoládé/étcsokoládé
10 g vaj
95 g habtejszín
(ha tejcsokoládéval készül, akkor 5 g zselatin+2 ek víz)
Elkészítés:
Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg.
A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk jól el.
Végül adjuk hozzá az olvasztott csokit.
Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)
4 db lapzselatint áztassunk hideg vízbe.
A joghurt felét a cukor felével, a vaníliás cukor felével és az olvasztott fehér csokival kavarjuk össze.
Verjük kemény habbá a habtejszín felét a habfixáló felével, majd óvatosan forgassuk a joghurthoz.
A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk el, és kavarjuk a krémhez.
Majd öntsük a brownie tetejére, és tegyük be a hűtőbe 1 órára.
A málnát a cukorral tegyük fel főni, majd pár perc után adjuk hozzá a zselatint, és főzzük össze. (Ha nem szeretnénk zselatint beletenni, akkor adjunk még hozzá cukrot, és főzzük tovább.)
Öntsük a megdermedt joghurtkrém tetejére, és ismét tegyük vissza a hűtőbe.
Brownie:
100 g tej/étcsoki
110 g vaj
220 g cukor
80 g liszt
30 g kakaó(keserű!)
2 db tojás
Krém:
640 g natúr joghurt
80 g fehér csokoládé
230 g cukor
28 g vaníliás cukor
5 dl habtejszín
1 cs. habfixáló
200 g málna
8 db lapzselatin
Málnazselé:
120 g málna
6 ek cukor
5 g zselatin
2 ek víz
Csokikrém:
100 g tejcsokoládé/étcsokoládé
10 g vaj
95 g habtejszín
(ha tejcsokoládéval készül, akkor 5 g zselatin+2 ek víz)
Elkészítés:
Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg.
A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk jól el.
Végül adjuk hozzá az olvasztott csokit.
Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)
4 db lapzselatint áztassunk hideg vízbe.
A joghurt felét a cukor felével, a vaníliás cukor felével és az olvasztott fehér csokival kavarjuk össze.
Verjük kemény habbá a habtejszín felét a habfixáló felével, majd óvatosan forgassuk a joghurthoz.
A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk el, és kavarjuk a krémhez.
Majd öntsük a brownie tetejére, és tegyük be a hűtőbe 1 órára.
A málnát a cukorral tegyük fel főni, majd pár perc után adjuk hozzá a zselatint, és főzzük össze. (Ha nem szeretnénk zselatint beletenni, akkor adjunk még hozzá cukrot, és főzzük tovább.)
Öntsük a megdermedt joghurtkrém tetejére, és ismét tegyük vissza a hűtőbe.
A maradék 4 db lapzselatint áztassuk hideg vízbe
A joghurt másik felét a cukor másik felével, a vaníliás cukor másik felével és az összetört málnával kavarjuk össze.
Verjük kemény habbá a habtejszín másik felét a habfixáló másik felével, majd óvatosan forgassuk a joghurthoz.
A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk el, és kavarjuk a málnás krémhez.
Majd öntsük a málnazselé tetejére, és tegyük ismét hűtőbe 1-2 órára.
Vízgőz felett a csokoládét vajjal olvasszuk össze, majd kavarjuk hozzá a tejszínt.
(Ha tejcsokoládéból készítjük, akkor érdemes zselatint is tenni bele, hogy biztosan megkössön, ehhez a zselatint a vízzel kavarjuk össze, és melegítsük addig, amíg épp elolvad, majd kavarjuk a csokoládéhoz.)
Végül öntsük a torta tetejére, és egy éjszakára, min. 4-5 órára helyezzük hűtőbe.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C
Forrás: http://www.sutikbirodalma.hu/2015/05/malnas-csokolades-joghurttorta.html
A joghurt másik felét a cukor másik felével, a vaníliás cukor másik felével és az összetört málnával kavarjuk össze.
Verjük kemény habbá a habtejszín másik felét a habfixáló másik felével, majd óvatosan forgassuk a joghurthoz.
A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk el, és kavarjuk a málnás krémhez.
Majd öntsük a málnazselé tetejére, és tegyük ismét hűtőbe 1-2 órára.
Vízgőz felett a csokoládét vajjal olvasszuk össze, majd kavarjuk hozzá a tejszínt.
(Ha tejcsokoládéból készítjük, akkor érdemes zselatint is tenni bele, hogy biztosan megkössön, ehhez a zselatint a vízzel kavarjuk össze, és melegítsük addig, amíg épp elolvad, majd kavarjuk a csokoládéhoz.)
Végül öntsük a torta tetejére, és egy éjszakára, min. 4-5 órára helyezzük hűtőbe.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C
Forrás: http://www.sutikbirodalma.hu/2015/05/malnas-csokolades-joghurttorta.html