Címkék

Mézes krémes




Hozzávalók:

A tésztához:
45 dkg finomliszt
8 dkg vaj (vagy margarin)
10 dkg cukor
1 db tojás
6 ek méz (olvasztott)
1 tk. szódabikarbóna
3 ek. tejföl
1 db citrom leve és reszelt héja
1 nagy csipet őrölt fahéj
1 nagy csipet őrölt szegfűszeg
A krémhez:
5 dl tej
8 dkg búzadara
25 dkg vaj (vagy margarin)
25 dkg porcukor
1 db tojás
1 ek rum
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 kk olaj 


Főoldal / Desszertek / Mézes krémes


Mézes krémes

Feltöltő: Marcsi  Kategória: Desszertek, Krémes sütik, Ünnepi ételek 0 1279 megtekintés


FavoriteElmentem!Elkészítve: 9Print Friendly
Mézes krémes
Mézes krémes
Mézes krémes 3
Mézes krémes 2
Mézes krémes 1
Mézes krémes

Hozzávalók:

A tésztához:
45 dkg finomliszt
8 dkg vaj (vagy margarin)
10 dkg cukor
1 db tojás
6 ek méz (olvasztott)
1 tk. szódabikarbóna
3 ek. tejföl
1 db citrom leve és reszelt héja
1 nagy csipet őrölt fahéj
1 nagy csipet őrölt szegfűszeg

A krémhez:
5 dl tej
8 dkg búzadara
25 dkg vaj (vagy margarin)
25 dkg porcukor
1 db tojás
1 ek rum

A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 kk olaj
szeletelt mandula vagy fehér-csokoládé forgács(elhagyható)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem



Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, és a reszelt citromhéjat. A mézet kicsit megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és elkeverjük. Amikor már éppen csak langyos, hozzáadjuk a tojást is.
A vajas-mézes-tojásos keveréket a szárazanyagokra öntjük, rácsavarjuk a citrom levét, és lágy tésztát gyúrunk belőle. A tésztából három egyenlő cipót formázunk, majd letakarva 20percet pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A deszkát vastagon belisztezzük.
Vékonyra ki nyújtunk egy cipót, majd a sodrófára tekerjük, és a sütőpapírral fedett sütőlapra kitekerjük.
A forró sütőben, 10 perc alatt szép világos barnára sütjük. Kivesszük, és rácsra tesszük hűlni. A maradék 2 cipóval is ugyanígy járunk el.



Elkészítjük a krémet. A tejet egy lábosban feltesszük a tűzre. A meleg tejbe beleszórjuk a grízt, majd folyamatos kevergetés mellett, alacsony lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. Félretesszük hűlni, időközben néha megkeverjük.
A puha vajat a porcukorral, a rummal és a tojással habosra kikeverjük.
Ha a főzött grízes krém kihűlt, kézi mixerrel beledolgozzuk a kihabosított vajas keveréket. A krémet kettő részre osztjuk, és a kihűlt lapok közé kenjük.
A csokoládét összetörjük, vízgőz fölött megolvasztjuk, és belekeverünk egy kevés olajat. (használhatunk helyette vajat is).
A csoki mázat a sütemény tetejére csurgatjuk, majd késsel, vagy spatulával elkenjük. Tetszés szerint megszórhatjuk fehér csoki reszelékkel, szeletelt mandulával is mielőtt a csokoládé megköt.

Hidegre tesszük, és legalább egy éjszakát állni hagyjuk. Ha a lapok megpuhultak, szeletelve kínáljuk.

Forrás:  http://www.receptkiraly.hu/mezes-kremes/ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!