Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg porcukor (nálam 8 dkg)
1 cs. vaníliás cukor
8 dkg hideg vaj apróra vágva
1 db tojás
1 dl tej
késhegynyi szódabikarbóna
csipet só
+ még tej, a szükséges
Krémhez:
5 dl tej
8 ek. liszt
4 dkg kakaó
1 vaníliás rúd kikapart belseje
20 dkg porcukor
2 dl tejszín
Tetejére:
15 dkg 70 %- os csoki
1 dl tejszín
Elkészítés:
A lapsütögetést kivéve nagyon egyszerű sütemény, de a tészta állaga jó, csak figyeljetek, hogy 5 darabra vágjátok fel.
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, szükség esetén egy pici tejet tegyünk hozzá. Ezután 5 részre osztjuk, és egyenként tepsiméretűre nyújtjuk és 175 fokon 5-6 perc alatt megsütjük őket. (a tepsi mérete kb. 25×38 cm)
A krémhez a tejet, a cukrot, a lisztet és a kakaóport csomómentesre kikeverjük és sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.
Megtöltjük a lapokat a krémmel.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit a tejszínnel és a sütemény tetejére csurgatjuk szépen elkenjük.
Ízlés szerint fehér csokival díszíthetjük, de ez el is maradhat. Másnap szeleteljük
Forrás: http://www.receptkiraly.hu/antonia-szelet/
Megtöltjük a lapokat a krémmel.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit a tejszínnel és a sütemény tetejére csurgatjuk szépen elkenjük.
Ízlés szerint fehér csokival díszíthetjük, de ez el is maradhat. Másnap szeleteljük
Forrás: http://www.receptkiraly.hu/antonia-szelet/