Tészta :
40 dkg liszt
12 dkg cukor
2 db tojássárgája
10 dkg margarin
175 g tejföl
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
Krém :
2 cs. csokoládés pudingpor
5 dl tej
10 dkg margarin
12 dkg cukor
2 evőkanál nutella
Elkészítés :
A lisztben elkeverem a cukrot, sütőport. Belemorzsolom a margarint, tojás sárgáját,valamint a tejfölt. Könnyen gyúrható tésztát készítek. Lehet, hogy kevesebb tejföl is elég, ez függ a liszt minőségétől. A tészta egyharmad részét félreteszem, a kétharmad részbe pedig beledolgozom a kakaót. Egyenként tepsi méretűre sodorom és megsütöm a lapokat, 1 simát és 2 barnát. A lapokat ne süssük túl, mert kiszáradnak! 180 fokon kb. 8-10 perc.
40 dkg liszt
12 dkg cukor
2 db tojássárgája
10 dkg margarin
175 g tejföl
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
Krém :
2 cs. csokoládés pudingpor
5 dl tej
10 dkg margarin
12 dkg cukor
2 evőkanál nutella
Elkészítés :
A lisztben elkeverem a cukrot, sütőport. Belemorzsolom a margarint, tojás sárgáját,valamint a tejfölt. Könnyen gyúrható tésztát készítek. Lehet, hogy kevesebb tejföl is elég, ez függ a liszt minőségétől. A tészta egyharmad részét félreteszem, a kétharmad részbe pedig beledolgozom a kakaót. Egyenként tepsi méretűre sodorom és megsütöm a lapokat, 1 simát és 2 barnát. A lapokat ne süssük túl, mert kiszáradnak! 180 fokon kb. 8-10 perc.
Sütés előtt megszurkálom villával, hogy ne púposodjon fel. A krémhez a pudingot,cukrot,tejet folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm. Ha kihűlt a puding, a puha margarint és a nutellát gépi habverővel alaposan összedolgozom,végül megtöltöm a lapokat. A tetejét is befedem a krémmel és mehet a hűtőbe.
Forrás: www.facebook.com