Hozzávalók:
Tésztához (2 laphoz):
6 tojás, 6ek cukor ,6ek meleg víz,6ek liszt,2 ek kakaópor,1 cs sütőpor
Tejszínes krémhez: 5 dl tejszín (Hulala),1cs étkezési zselatin,1ek folyékony méz
Csokoládés krémhez:
15 dkg csokoládé,,3ek olaj
Bevonathoz:
20 dkg étcsokoládé,4ek olaj.
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos lisztet és a végén a kakaóport , majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá. A tepsit béleljük ki sütőpapírral. Felezzük el a tésztát, majd előmelegített sütőben a 2 lapot süssük ki. A zselatint 6 evőkanál vízbe keverjük el,majd lassú tűzön kevergetve oldjuk fel. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, és keverjük össze a zselatinnal. Lassan csorgassuk bele a mézet.
Tésztához (2 laphoz):
6 tojás, 6ek cukor ,6ek meleg víz,6ek liszt,2 ek kakaópor,1 cs sütőpor
Tejszínes krémhez: 5 dl tejszín (Hulala),1cs étkezési zselatin,1ek folyékony méz
Csokoládés krémhez:
15 dkg csokoládé,,3ek olaj
Bevonathoz:
20 dkg étcsokoládé,4ek olaj.
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos lisztet és a végén a kakaóport , majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá. A tepsit béleljük ki sütőpapírral. Felezzük el a tésztát, majd előmelegített sütőben a 2 lapot süssük ki. A zselatint 6 evőkanál vízbe keverjük el,majd lassú tűzön kevergetve oldjuk fel. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, és keverjük össze a zselatinnal. Lassan csorgassuk bele a mézet.
Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krém felét egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe. Olvasszuk fel a csokoládét és adjuk hozzá az olajat. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni. Amikor a csokis réteg megdermed, simítsuk rá a tejszín másik felét is. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be. A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.
Forrás: www.facebook.com