Hozzávalók tésztához:
2 x 2db tojás
2 x 2 evőkanál melegvíz
2 x 10 dkg cukor
2 x 7 dkg liszt
2 x 1 csapott kávéskanál sütőpor
Krémhez:
½ kg túró
2 dl Hulala tejszín
5 evőkanál szilvalekvár + piskóta lekenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, /Nem kell külön felverni a fehérjét! /majd hozzáadom a melegvizet és tovább keverem. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverem. Sütőpapírral bélelt 24 x 16 cm es tepsibe teszem a masszát és 180 C°-on 10-15 perc alatt készre sütöm. / Tűpróba / Ez még egyszer megismétlem! Süthettek egy 4 tojásos piskótalapot is és félbe vágjátok. Amíg hűl a piskóta, elkészítem a krémet. A túróval összekeverem a lekvárt és botmixerrel pépesítem. A tejszínt kemény habbá verem és óvatosan összekeverem a túrós krémmel.
2 x 2db tojás
2 x 2 evőkanál melegvíz
2 x 10 dkg cukor
2 x 7 dkg liszt
2 x 1 csapott kávéskanál sütőpor
Krémhez:
½ kg túró
2 dl Hulala tejszín
5 evőkanál szilvalekvár + piskóta lekenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, /Nem kell külön felverni a fehérjét! /majd hozzáadom a melegvizet és tovább keverem. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverem. Sütőpapírral bélelt 24 x 16 cm es tepsibe teszem a masszát és 180 C°-on 10-15 perc alatt készre sütöm. / Tűpróba / Ez még egyszer megismétlem! Süthettek egy 4 tojásos piskótalapot is és félbe vágjátok. Amíg hűl a piskóta, elkészítem a krémet. A túróval összekeverem a lekvárt és botmixerrel pépesítem. A tejszínt kemény habbá verem és óvatosan összekeverem a túrós krémmel.
Az első piskótát lekenem a lekvárral, majd rákenem a krém felét. Erre jön a második piskóta lap, amit szintén lekenek lekvárral és rásimítom a krém másik felét. Hagyjuk egy kicsit hűtőben hűlni, majd tetszés szerint szeljük, díszítjük. Én most nem díszítettem. Úgy gondoltam, néha a kevesebb, több! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás: www.facebook.com