Hozzávalók:
30 dkg liszt
13 dkg margarin
2 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
kevés tej
3 tojássárgája
Töltelék:
3 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált dió vagy mák
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom. A lisztet a margarinnal, a tojás sárgákkal és a megkelt élesztővel összegyúrom. 3 cipóra osztom. Az egyik cipót téglalap alakúra kinyújtom, megkenem lekvárral, majd felhajtom a tészta mindkét oldalát a közepe felé. Kb.7 cm maradjon ki a tészta közepén. Oda teszem a tölteléket.
30 dkg liszt
13 dkg margarin
2 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
kevés tej
3 tojássárgája
Töltelék:
3 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált dió vagy mák
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom. A lisztet a margarinnal, a tojás sárgákkal és a megkelt élesztővel összegyúrom. 3 cipóra osztom. Az egyik cipót téglalap alakúra kinyújtom, megkenem lekvárral, majd felhajtom a tészta mindkét oldalát a közepe felé. Kb.7 cm maradjon ki a tészta közepén. Oda teszem a tölteléket.
A másik két tésztával is ugyanígy járok el. A töltelékhez a tojás fehérjét a cukorral felverem, majd beleforgatom a diót vagy mákot. Előmelegített sütőben halvány rózsaszínre sütöm. Kihűlés után porcukorral megszórom. Ez el is maradhat. Nagyon finom és sokáig eláll, már ha nem falja fel a család!
Forrás: www.facebook.com