Címkék

Otelló szőlőszörp recept





hozzávalók / 4 adag
3 kg szőlő (otelló szőlő)
1 kg cukor
10 g citromsav


Elkészítés
A szőlőt megmossuk, leszemezzük.
Alaposan összenyomkodjuk, megszórjuk egy kevés kristálycukorral, és egy éjszakára lefedve pihentetjük.
Másnap felforraljuk, és 1-2 percet főzzük. Ezután átpasszírozzuk, lecsöpögtetjük.

Lemérjük a szőlőlé súlyát, és kilónként 50-60 deka kristálycukrot szórunk bele a szőlő édességétől függően.

Felforraljuk újra, és 10 percig kevergetve főzzük, lehabozzuk közben. Ezután beleszórjuk a citromsavat, és még 1 percig kevergetve főzzük.



Mikróban sterilizált üvegekbe töltjük, rácsavarjuk az üvegek tetejét, és fejre állítjuk pár percre. Száraz dunsztban hűtjük ki.
Szénsavas vagy mentes vízzel kínáljuk ezt a finom üdítőt.



Forrás:  gyorgyisegek.blogspot.hu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!