Tészta:
20 dkg liszt
3 evőkanál margarin
3 tojássárgája
fél csomag sütőpor
2 evőkanál cukor
1 evőkanál citromlé
sárgabaracklekvár
Töltelék:
1 kg alma
2 evőkanál méz
1 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj
Hab:
5 tojásfehérje
2 evőkanál cukor
Tésztát összegyúrjuk a hozzávalókkal – a lekvár kivételével. Az almát meghámozzuk, lereszeljük és hozzáadjuk a töltelékhez felsoroltakat. A tésztát lisztezett, olajozott közepes méretű tepsibe tesszük és 180°C-ra előmelegített sütőben félig megsütjük. Kivesszük a sütőből, bekenjük lekvárral és rátesszük az almát. Ezzel sütjük kb. 10 percig. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A süteményt kivesszük a sütőből és rátesszük a tojásfehérjét. Ezzel sütjük még kb. 10 percig.
20 dkg liszt
3 evőkanál margarin
3 tojássárgája
fél csomag sütőpor
2 evőkanál cukor
1 evőkanál citromlé
sárgabaracklekvár
Töltelék:
1 kg alma
2 evőkanál méz
1 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj
Hab:
5 tojásfehérje
2 evőkanál cukor
Tésztát összegyúrjuk a hozzávalókkal – a lekvár kivételével. Az almát meghámozzuk, lereszeljük és hozzáadjuk a töltelékhez felsoroltakat. A tésztát lisztezett, olajozott közepes méretű tepsibe tesszük és 180°C-ra előmelegített sütőben félig megsütjük. Kivesszük a sütőből, bekenjük lekvárral és rátesszük az almát. Ezzel sütjük kb. 10 percig. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A süteményt kivesszük a sütőből és rátesszük a tojásfehérjét. Ezzel sütjük még kb. 10 percig.