Hozzávalók:
4 db tojás
1,3 l tej
15 dkg cukor /vagy Ízlés szerint/
1 cs. vaníliás pudingpor
2 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojások sárgáját simára kikeverjük a pudingporral.
A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk, beletesszük a vaníliás cukrot és, ha felforrt kifőzzük benne a kiszaggatott tojáshabokat. Ha kifőttek a tojáshabok akkor a tejet szűrjük át, hogy ne legyen majd a madártejünk tele apró kis habdarabkákkal.
4 db tojás
1,3 l tej
15 dkg cukor /vagy Ízlés szerint/
1 cs. vaníliás pudingpor
2 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojások sárgáját simára kikeverjük a pudingporral.
A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk, beletesszük a vaníliás cukrot és, ha felforrt kifőzzük benne a kiszaggatott tojáshabokat. Ha kifőttek a tojáshabok akkor a tejet szűrjük át, hogy ne legyen majd a madártejünk tele apró kis habdarabkákkal.
Utána a leszűrt tejet lassan csurgatva és közben kézi habverővel folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a tojássárgájával kikevert pudingporhoz és csomómentesre keverjük. Még forrón hozzáadjuk a maradék 10 dkg cukrot is. Ha elkészült a vanília öntet akkor ráöntjük az elkészült tojáshabokra és hűtőbe helyezzük. Jól lehűtve tálaljuk.
Forrás: www.facebook.com