Címkék

Diós-csokoládés torta





A piskótához:
12 tojás
1 csomag sütőpor
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt

A krémhez:
8 dl tej
2 csomag készen vásárolt csokoládés tortakrémpor

A díszítéshez:
5 evőkanál darált dió
3 evőkanál porcukor
egész diószemek
édes keksz

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral jó alaposan. A lisztet elegyítjük a sütőporral. A habhoz adjuk a tojássárgáját, és alaposan elkeverjük, majd jöhet a liszt

kanalanként, és óvatosan összeforgatjuk. Egy kisebb méretű tortaformát kiolajozunk, a fele masszát beleöntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt kisütjük (tűpróba). Várjunk a piskóta hűlésére, és később vegyük ki a formából. Kiolajozzuk újra a tortaformát, és kisütjük a következő piskótát. 

Jó étvágyat kívánunk!



Forrás:  gyorgyisegek.blogspot.hu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!