Hozzávalók:
A tésztához:
1 dkg szalalkáli
6 tojás
30 dkg porcukor
20 dkg margarin
30 dkg finomliszt
1 evőkanál kakaópor
2 dl tej
1 vérnarancsaroma
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
A tetejére:
10 dkg tortabevonó + étolaj
Elkészítés: 2 dl tejben feloldjuk az 1 dkg szalalkálit. A tojások sárgáját 30 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a puha margarint és a feloldott szalalkálit. Jól kikavarjuk, végül a lisztet és a tojások keményre vert habját is belekeverjük. A tésztát 3 felé vesszük. Az első sárga marad, a másodikhoz 1 evőkanál kakaóport adunk, a harmadikhoz a vérnarancsaromát keverjük. A 3 lapot sütőpapírral bélelt tepsiben, külön-külön kisütjük.
A krémhez a pudingport a tejjel, cukorral sűrűre főzzük, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a puha margarint és megtöltjük vele a lapokat.
A tésztához:
1 dkg szalalkáli
6 tojás
30 dkg porcukor
20 dkg margarin
30 dkg finomliszt
1 evőkanál kakaópor
2 dl tej
1 vérnarancsaroma
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
A tetejére:
10 dkg tortabevonó + étolaj
Elkészítés: 2 dl tejben feloldjuk az 1 dkg szalalkálit. A tojások sárgáját 30 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a puha margarint és a feloldott szalalkálit. Jól kikavarjuk, végül a lisztet és a tojások keményre vert habját is belekeverjük. A tésztát 3 felé vesszük. Az első sárga marad, a másodikhoz 1 evőkanál kakaóport adunk, a harmadikhoz a vérnarancsaromát keverjük. A 3 lapot sütőpapírral bélelt tepsiben, külön-külön kisütjük.
A krémhez a pudingport a tejjel, cukorral sűrűre főzzük, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a puha margarint és megtöltjük vele a lapokat.
Alulra a barna lap, középre a rózsaszínű, felülre a sárga kerül.
A felmelegített tortabevonóhoz hozzákeverjük az étolajat, amikor langyos, bevonjuk vele a sütemény tetejét.
Forrás: www.facebook.com
A felmelegített tortabevonóhoz hozzákeverjük az étolajat, amikor langyos, bevonjuk vele a sütemény tetejét.