A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg zsír vagy margarin
2 db tojás
1/2 cs sütőpor
1 kis tejföl, ha nem elég lágy a tészta
csipet só
10 dkg kristálycukor
Töltelékhez:
1,5-2 kg alma
10-15 dkg kristálycukor /almától függően /
őrölt fahéj
Tetejére:
1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
Az almát lereszelem, fahéjjal és cukorral ízesítem. Kicsit hagyom állni, majd a levét kinyomkodom.
A lisztet a zsiradékkal elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval együtt, jól összedolgozom. A tésztát ketté veszem és két lapot nyújtok a tepsi méretére.
50 dkg liszt
25 dkg zsír vagy margarin
2 db tojás
1/2 cs sütőpor
1 kis tejföl, ha nem elég lágy a tészta
csipet só
10 dkg kristálycukor
Töltelékhez:
1,5-2 kg alma
10-15 dkg kristálycukor /almától függően /
őrölt fahéj
Tetejére:
1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
Az almát lereszelem, fahéjjal és cukorral ízesítem. Kicsit hagyom állni, majd a levét kinyomkodom.
A lisztet a zsiradékkal elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval együtt, jól összedolgozom. A tésztát ketté veszem és két lapot nyújtok a tepsi méretére.
A tepsibe helyezem az egyik lapot, ráhalmozom a tölteléket majd, befedem a másik lappal. Felvert egész tojással lekenem, villával megszurkálom, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütöm. Tepsi méret:32x22
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás: www.facebook.com
Jó étvágyat kívánok hozzá!