Címkék

Almarózsa





HOZZÁVALÓK
A tésztához
1 db leveles tészta (kész,
A töltelékhez
4 db alma
6 evőkanál kristálycukor
1 db citrom leve
1 csapott evőkanál fahéj (őrölt)
olaj
1 tojássárgája

 
ELKÉSZÍTÉS
1.Az almákat megmossuk, félbe vágjuk és magházukat eltávolítjuk. Szeleteljük fel, vékony kb. 3 mm széles cikkekre. Egy lábasba vizet forralunk beletesszük a cukrot és a citrom levét, majd ha forr az almákat 2 percig forraljuk benne. Figyeljünk rá, nehogy szétfőzzük a szeleteket. Ne tovább, épp csak annyira, hogy hajlíthatóak legyenek.
2.A tésztát 6 egyforma, 2,5 cm széles csíkra vágjuk egy derelyevágóval.Megkenjük olajjal megszórjuk fahájjal
és porcukorral.ráfektetjük az almákat egymás mellé,Feltekerjük szorosan .A végét kicsit odanyomjuk, hogy rátapadjon.,Le kenjük tojássárgájával
3,Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 200 C fokon 20-35 percig sütjük, amíg szép piros színe nem lesz.Végén
még megszórhatjuk fahéjas porcukorral.





Jó étvágyat kívánunk!


Forrás: gyorgyisegek.blogspot.hu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!