Címkék

SZÍNKAVALKÁD A TEPSIBEN! LILA KÁPOSZTÁS CSIRKECOMBOK - RECEPT





Megvan a legújabb tepsis csirkecomb receptünk! Ez az az étel, amit nem lehet megunni, és végtelen a variációs lehetőségek száma. Most lila káposztával, vörösborral és császárszalonnával bolondítjuk meg az alapreceptet. Dobd fel a hangulatot egy ilyen szép, színes étellel!

Lilakáposztás csirkecombok - recept
Hozzávalók:

4 db tanyasi csirkecomb
1 kisebb fej lila káposzta
2 nagyobb lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
2-3 db sárgarépa
20 dkg császárszalonna
2 ek liszt
2,5 dl csirkealaplé
2,5 dl vörösbor
2 db babérlevél
1 mk kakukkfű
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
2-3 ek olívaolaj

 

A káposzta külső leveleit fejtsük le, majd vágjuk fel vastagabb cikkekre. (a torzsájából hagyjunk rajta, hogy a leveleket összefogja)

A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és szeleteljük fel. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A sárgarépát tisztítsuk meg, majd karikázzuk fel.

A császárszalonnát kockázzuk fel, a csirkecombokat vágjuk ketté.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a császárszalonnát, és süssük pár perc alatt világos színűre, majd szedjük ki a zsiradékból, és szórjuk bele egy nagyobb tepsibe.

A visszamaradt zsiradékba helyezzük bele a csirkecombokat, majd pár perc alatt mindkét oldalát süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, majd helyezzük a tepsibe, és tegyük köré a káposztaszeleteket.

Ezután tegyük a zsiradékba a felszeletelt vöröshagymát, majd addig pároljuk, hogy egy kicsit összeessen, majd szedjük ki, és szintén tegyük a tepsibe.




Ezután adjuk a zsiradékhoz a felkarikázott sárgarépát, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a kakukkfűvel, pároljuk pár percig, majd szórjuk meg a liszttel, keverjük alaposan össze, és öntsük fel az alaplével és a borral.

Ezután öntsük a tepsibe, tegyük bele a babérlevelet, majd fóliával fedjük le a tepsit mielőtt a sütőbe helyeznénk.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 60 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 60 percig pároltam)

Amikor a hús és a zöldségek puhára párolódtak, vegyük le a fóliát, helyezzük vissza a sütőbe, és süssük még pár percig.

Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet. Én rizst készítettem, de jól illik hozzá pl. a krumplipüré is.

Tálaláskor tegyünk a tányérba pár kanál rizst (v. az ízlés szerint készített köretet) helyezzük rá a húst, kanalazzuk rá a szaftos zöldségeket, helyezzük mellé a káposztacikket, majd úgy kínáljuk.




Forrás: www.proaktivdirekt.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!