Tévedés ne essék, a forralt bor és puncs szezonnak még nincs vége, sőt, még csak most jött el igazán, hiszen hideg van, depi van... :D Kell egy kis lélekmelegítő! Most próbáld ki a változatosság kedvéért ezt az almapuncs receptet.
Almapuncs - Recept
Hozzávalók:
2 db édes alma
1 l almalé
6 dl édes fehérbor
2 tk forralt-bor fűszerkeverék
1/2 citrom és narancs héja
1 cs vaníliás cukor
4-5 ek méz (v. ízlés szerint)
Az almaléhez adjuk hozzá a bort, a fűszerkeveréket, a narancs és citromhéjat, és főzzük pár percig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kb. 10 percig lefedve állni.
Ezután szűrjük le, és adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint ízesítsük mézzel, és újra forraljuk fel.
Az almát vágjuk fel kisebb kockákra, majd citromlével csepegtessük meg, és keverjük össze. (nem kell csak pár csepp citromlé hozzá)
Almapuncs - Recept
Hozzávalók:
2 db édes alma
1 l almalé
6 dl édes fehérbor
2 tk forralt-bor fűszerkeverék
1/2 citrom és narancs héja
1 cs vaníliás cukor
4-5 ek méz (v. ízlés szerint)
Az almaléhez adjuk hozzá a bort, a fűszerkeveréket, a narancs és citromhéjat, és főzzük pár percig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kb. 10 percig lefedve állni.
Ezután szűrjük le, és adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint ízesítsük mézzel, és újra forraljuk fel.
Az almát vágjuk fel kisebb kockákra, majd citromlével csepegtessük meg, és keverjük össze. (nem kell csak pár csepp citromlé hozzá)
A tűzről levett forró, fűszeres puncsba tegyük bele a felkockázott almát, majd fedjük le, és hagyjuk langyosra hűlni. (érdemes állni hagyni az almakockákkal, mert sokkal finomabb lesz az íze)
A langyosra hűlt puncsot merjük poharakba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint pl. forrón is elkortyolgathatjuk.
Forrás: www.proaktivdirekt.com
A langyosra hűlt puncsot merjük poharakba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint pl. forrón is elkortyolgathatjuk.