Ezt az egyszerű, ám annál nagyszerűbb fogást sokan ebédre fogyasztanánk, de néha meglepően jó dolgok sülnek ki abból, ha felrúgjuk a megszokott szokásokat! Mint például ebből a néhány, ízletes hozzávalóból. :)
Amire a lazacos-rösztis falatkákhoz szükséged lesz:
400 g főzni való burgonya
2 ek. növényi olaj
55 g zsenge rukkola
250 g szeletelt, füstölt lazac
só, bors
1 negyedelt citrom
kevés tejföl vagy tartármártás a tálaláshoz
A burgonyát hámozd meg, és szeld fel vékony csíkokra vagy reszeld le. A felesleges nedvességet itasd le róla.
3 evőkanál olajat melegíts fel közepes lángon egy serpenyőben és tedd bele a krumpli negyedét. Ízlés szerint fűszerezd meg, majd egy fakanállal formázd meg lapos, kis pogácsává. Ha az alja aranybarnára sült, akkor fordíts rá egy tányérral, majd arról csúsztasd vissza a másik oldalával a serpenyőre. Oldalanként süsd 3-4 percig, majd vedd ki egy konyhai törlőpapírral borított tálra.
Ezt ismételd a maradék olajjal és burgonyával.
Ezekre a kis burgonyapogácsákra helyezd rá a rukkolát és a szeletelt, füstölt lazacot. Hogy szaftosabb legyen, kínálj mellé tejfölös szószt. A citromszeleteket se felejtsd el a hal mellé!
Amire a lazacos-rösztis falatkákhoz szükséged lesz:
400 g főzni való burgonya
2 ek. növényi olaj
55 g zsenge rukkola
250 g szeletelt, füstölt lazac
só, bors
1 negyedelt citrom
kevés tejföl vagy tartármártás a tálaláshoz
A burgonyát hámozd meg, és szeld fel vékony csíkokra vagy reszeld le. A felesleges nedvességet itasd le róla.
3 evőkanál olajat melegíts fel közepes lángon egy serpenyőben és tedd bele a krumpli negyedét. Ízlés szerint fűszerezd meg, majd egy fakanállal formázd meg lapos, kis pogácsává. Ha az alja aranybarnára sült, akkor fordíts rá egy tányérral, majd arról csúsztasd vissza a másik oldalával a serpenyőre. Oldalanként süsd 3-4 percig, majd vedd ki egy konyhai törlőpapírral borított tálra.
Ezt ismételd a maradék olajjal és burgonyával.
Ezekre a kis burgonyapogácsákra helyezd rá a rukkolát és a szeletelt, füstölt lazacot. Hogy szaftosabb legyen, kínálj mellé tejfölös szószt. A citromszeleteket se felejtsd el a hal mellé!
Tipp:
A rösztit elkészítheted előző nap, majd fogyasztás előtt forró sütőben újra felmelegítheted!
A röszti dúsítható az ízlésed szerint hagymával, sonkával, tojással.