HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
A tortaalaphoz:
20 dkg édes keksz
5 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
1-1 lime, narancs és citrom leve
9 g lapzselatin
50 dkg ricotta
20 dkg krémsajt (mascarpone)
15 dkg porcukor
A szószhoz:
10 dkg málnapüré
6 dkg cukor
kevés víz
1-1 lime és citrom reszelt héja
25 dkg erdei gyümölcs
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: Az édes kekszet morzsás állagúra törjük, és az olvasztott vajjal egy 18 cm-es tortaformába töltjük.
A krémhez felmelegítjük 1 lime, 1 narancs és 1 citrom kifacsart levét, majd hozzáadjuk a beáztatott és kicsavart lapzselatint. A krémhez elkeverjük a ricottát, a krémsajtot és a porcukrot, majd beleforgatjuk a zselatinos levet. A kekszalapra töltjük, és hűtőben hagyjuk állni kb. 1 órát.
A szószhoz felforraljuk a málnapürét a cukorral, egy kis vízzel, 1 lime és 1 citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk az erdei gyümölcsöt, és félrehúzzuk a tűzről. Tálalásnál a tortára rakjuk a gyümölcsragut.