Hozzávalók:
6 darab 2 dl-es pohárhoz
25 dkg háztartási keksz
1 dl tej
1 kis üveg Nutella
A krémhez:
3 dl tej
3 tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dkg vaj
3 evőkanál cukor
5 dkg étcsokoládé
A tetejére:
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
csokoládéreszelék
durvára tört mogyoró
Elkészítése:
A krémhez a tejet, a tojássárgáját és a pudingport csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük.
A vajat a cukorral kikeverjük és összedolgozzuk a teljesen kihűlt főzött krémmel.
Minden pohár aljába 2-3 tejbe mártott és kisebb darabokra tördelt kekszet teszünk.
A mogyorókrémet gőz felett vagy mikróban felmelegítjük és egyenlően elosztva a poharakba rakjuk.
Erre jön a vanília krém fele, majd egy újabb sor keksz.
Az 5 dkg csokoládét megolvasztjuk és a maradék vaníliakrémbe keverjük, ez lesz a következő réteg.
6 darab 2 dl-es pohárhoz
25 dkg háztartási keksz
1 dl tej
1 kis üveg Nutella
A krémhez:
3 dl tej
3 tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dkg vaj
3 evőkanál cukor
5 dkg étcsokoládé
A tetejére:
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
csokoládéreszelék
durvára tört mogyoró
Elkészítése:
A krémhez a tejet, a tojássárgáját és a pudingport csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük.
A vajat a cukorral kikeverjük és összedolgozzuk a teljesen kihűlt főzött krémmel.
Minden pohár aljába 2-3 tejbe mártott és kisebb darabokra tördelt kekszet teszünk.
A mogyorókrémet gőz felett vagy mikróban felmelegítjük és egyenlően elosztva a poharakba rakjuk.
Erre jön a vanília krém fele, majd egy újabb sor keksz.
Az 5 dkg csokoládét megolvasztjuk és a maradék vaníliakrémbe keverjük, ez lesz a következő réteg.
A tejszínből kemény habot verünk és a csokoládés krém tetejére halmozzuk. Megszórjuk csokireszelékkel és tört mogyoróval díszítjük.
3-4 órán át hűvös helyen pihentetjük, hogy teljesen átpuhuljon a keksz.
Forrás: www.receptneked.hu
3-4 órán át hűvös helyen pihentetjük, hogy teljesen átpuhuljon a keksz.