Címkék

Szilvás-szőlős pite, a két gyümölcs külön-külön is finom, együtt pedig még inkább





Hozzávalók:

- 40 dkg liszt

- 1 cs. sütőpor

- 14 dkg margarin

- 14 dkg cukor

- 3 tojássárgája

- kevés tejföl

- pici só

 

 

A töltelékhez:

- fél kiló szilva

- 1-2 fürt (kék) szőlő

- 15 dkg cukor

- fahéj (ízlés szerint)

+ egy tojás a tetejét megkenni




Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot és egy pici sót. Belekockázzuk a hideg margarint, és jól összegyúrjuk a lisztes keverékkel. Végül három tojássárgával és egy kevés tejföllel gyúrjuk gömbölyű tésztává.

A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk. A szilvát felkockázzuk, a szőlőszemeket egészben vagy félbe vágva adjuk hozzá. Majd cukorral és ízlés szerinti fahéjjal elkeverjük, és készen is van a töltelékünk.

A tésztát két részre osztjuk, az elsőt kinyújtjuk, és sütőpapíros vagy kivajazott-kilisztezett tepsibe helyezzük. Szépen eloszlatjuk rajta a gyümölcsös tölteléket, és rányújtjuk a másik tésztát. Egy villával megszurkáljuk, és egy tojással lekenjük a tetejét. Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes fokozaton 30-35 percig sütjük. Ha kihűlt, felkockázzuk, és porcukorral megszórva tálaljuk. Nagyon finom! Forrás: kockalanykonyhaja.blog.hu



Forrás:  www.egyazegyben.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!