hozzávalók / 12 adag
75 dkg liszt
35 dkg vaj vagy margarin
25 dkg cukor
3 tojássárgája
1 csipet só
1 cs sütőpor
2-3 ek tejföl (szükség szerint)
Töltelék:
1,5 kg túró
10-15 dkg porcukor (ízlés szerint)
1 citrom reszelt héja
3 tojássárgája
3 ek tejföl
1 cs vaníliapuding
6 tojás felvert habja
mazsola
75 dkg liszt
35 dkg vaj vagy margarin
25 dkg cukor
3 tojássárgája
1 csipet só
1 cs sütőpor
2-3 ek tejföl (szükség szerint)
Töltelék:
1,5 kg túró
10-15 dkg porcukor (ízlés szerint)
1 citrom reszelt héja
3 tojássárgája
3 ek tejföl
1 cs vaníliapuding
6 tojás felvert habja
mazsola
elkészítés
A töltelék hozzávalóit a hab kivételével krémesre eldolgozzuk.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot, ha szükséges, tejfölt. A tészta egyik felét kinyújtjuk, és egy tepsibe tesszük. Villával megszurkáljuk.
Kinyújtjuk a másik tésztát.
A töltelékhez keverjük óvatosan a tojások habját.
Rákenjük a tepsiben lévő tésztára, majd a második lappal befedjük a tölteléket.
A tetejét villával megszurkáljuk.
180 C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Tálaláskor porcukorral meglehet hinteni.
sütési hőfok: 180°C
Gázsütő: 5-6 fokozat
tepsi mérete: 30×30 cm