Jelentősen emelkedtek a húsipari ágazat költségei, és ez annak ellenére, hogy a sertéshús áfáját csökkentették, minden bizonnyal érezhető áremelkedéshez vezet. Nemcsak a hús drágulhat, hanem a húskészítmények is, mint a virsli, a párizsi, a kolbász.
A párizsik és a virslik az előírás szerint már legalább 51 százalék húst kell hogy tartalmazzanak, egyes kolbászok és szalámik gyártásánál pedig megtiltották a csontokról mechanikusan lefejtett hús felhasználását. Szakemberek szerint mindez a fogyasztói árak emelkedését vonja maga után.
A párizsik és a virslik az előírás szerint már legalább 51 százalék húst kell hogy tartalmazzanak, egyes kolbászok és szalámik gyártásánál pedig megtiltották a csontokról mechanikusan lefejtett hús felhasználását. Szakemberek szerint mindez a fogyasztói árak emelkedését vonja maga után.
Annak ellenére, hogy a sertéshús áfáját csökkentették, annak bevezetése óta 25 százalékkal emelkedtek az árak – írja a Világgazdaság.hu.
Forrás: www.nlcafe.hu