Hozzávalók:
A tésztához:
80 dkg finomliszt
2 csomag sütőpor
40 dkg porcukor
15 dkg margarin
3 db tojás
4 ek méz
1,5 dl tej
4 kanál nutella
10 dkg durvára tört mogyoró
Az öntethez:
40 dkg margarin
30 dkg cukor
6 ek cukrozatlan kakaópor
4 dl tej
10 ml rumaroma (vagy sütőrum ízlés szerint)
A hempergetéshez:
30 dkg durvára tört mogyoró
olaj
A tetejére:
1 csomag marcipán ízű cukor máz
egész szem mogyorók
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk. Majd a tészta összes hozzávalóját egy tálba tesszük és alaposan elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (30×20 -es tepsi) simítjuk a tészta masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha aranybarna a teteje.
Ha a tészta megsült, hagyjuk kihűlni. Majd kiborítjuk a tepsiből, és egyforma méretű kockákra vágjuk.
Az öntet hozzávalóit felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A kockára vágott tésztát, egyesével az öntetbe mártjuk (villára szúrva, és csak egy pillanatra). A megmártott sütikockákat, egymás mellé sorakoztatjuk egy tálcára.
A durvára tört mogyorót pici olajon, kb. 2 perc alatt megpirítjuk. Minden kocka süteményt megforgatunk a pirított mogyoróban.
Elkészítjük a cukormázat, majd bevonjuk vele a süteményünk tetejét.
2 órára hűtőbe tesszük, majd fogyasztható.
Forrás: http://gyorgyisegek.blogspot.hu/2016/02/mogyoros-borzaska-googleadclient-ca-pub.html
A kockára vágott tésztát, egyesével az öntetbe mártjuk (villára szúrva, és csak egy pillanatra). A megmártott sütikockákat, egymás mellé sorakoztatjuk egy tálcára.
A durvára tört mogyorót pici olajon, kb. 2 perc alatt megpirítjuk. Minden kocka süteményt megforgatunk a pirított mogyoróban.
Elkészítjük a cukormázat, majd bevonjuk vele a süteményünk tetejét.
2 órára hűtőbe tesszük, majd fogyasztható.