Címkék

Méteres kalács





Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
20 dkg cukor (lehet porcukor vagy kristálycukor is)
1,5 dl olaj
1,5 dl langyos víz
38 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna

A krémhez:
2 csomag főzős pudingpor
7 dl tej
15 dkg cukor
25 dkg margarin
1 rumaroma

A tetejére:
csokoládé vagy tortabevonó



Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is.

A tésztát 2 részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverünk 2 evőkanál kakaóport. A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e), majd ugyanígy kisütjük a barna tésztát is. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.



A pudingot a tejjel sűrűre főzzük.  A margarint kihabosítjuk a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt, akkor apránként beledolgozzuk a cukros margarint.
A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk, és felváltva egy fehér és egy fekete tésztát összeragasztunk a pudingos krémmel. A tetejét vízgőz felett megolvasztott tortabevonóval vonjuk be.

Megvárjuk, hogy a bevonó megszilárduljon, majd ferdén szeletelve kínáljuk.


Forrás:  http://gyorgyisegek.blogspot.hu/2015/08/meteres-kalacs.html 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!