Címkék

A barna rizs 7 egészségügyi előnye





Mindig halljuk, hogy a barna rizs egészségesebb, de miért is?

1. Mert több benne a szelén, ami azért fontos, mert ez az ásványi anyag segíti a károsodott sejtek regenerációját, ugyanakkor a daganatos sejtek növekedését gátolja.

2. Az egyik legfontosabb mangántartalmú étel, amiből egy csésze a napi bevitel 80%-át fedezi. A mangán az idegrendszer és a szaporítószervrendszer mozgatórugója, és jobban is alszol, ha megfelelő mennyiségben fogyasztod.

 

 

3. Tele van természetes olajokkal. A tévhit ellenére olajokra igen is szükégünk van, márcsak egyes vitaminok felszívódása miatt is, ráadásul a megfelelő minőségű természetes olaj a koleszterinszintet is kordában tartja.

4. Segít a fogyásban is, mert tele van rostokkal, így eltelít. Már csak azt kell megállni, hogy csokit se falatozgass, és biztos a siker.

5. Ez az igazi teljes kiőrlésű gabona, hiszen pont attól barna, hogy csupán a legkülső réteget húzzák le róla, a "héja" ottmarad. Ez pedig nagyon fontos a szív- és érrendszeri megbetegedések és a koleszterinszint szempontjából.




6. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, ezek pedig megkötik a szabadgyököket, és óvják a sejteket a károsodástól.

7. A vércukorszint beállításában is hasznos. Kutatások bizonyítják, hogy napi fél csésze barna rizs fogyasztása 60%-al csökkenti a 2-es tipusú cukorbaj kialakulásának valószínűségét!

(womanitely)



Forrás:  www.blikkruzs.blikk.hu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mindenkinek 1000 vágya van, a rákos beteg gyermekeknek csak egy van: 

MEGGYÓGYULNI!

SEGÍTSEN ADÓJA 1%-ÁVAL, 

HOGY ESÉLYT KAPJANAK A GYÓGYULÁSRA! 
Adószám: 18557071-1-09  

Támogassa a rákos beteg gyermekek gyógyulását adója 1%-ával! 

Kattints ide:  http://www.remenyalapitvany.hu 

Köszönjük szépen!